Orzeł Łódź

Podziel się z nami opinią na temat zespołów 2 Ekstraligi!

Które miejsce na koniec sezonu zajmie Orzeł Łódź?

Czas głosowania minął wt kwie 22, 2025 8:59 am

1
0
Brak głosów
2
0
Brak głosów
3
0
Brak głosów
4
1
8%
5
1
8%
6
2
15%
7
8
62%
8
1
8%

Liczba głosów: 13

Awatar użytkownika
Żużlowy Matematrix
Admin
Kontakt:

Orzeł Łódź

Post autor: Żużlowy Matematrix »

Orzeł Łódź:
  • Robert Chmiel
  • Patryk Wojdyło
  • Andreas Lyager
  • Vaclav Milik
  • Patrick Hansen
  • Mateusz Bartkowiak (u24)
  • Olivier Buszkiewicz (u21)
  • Seweryn Orgacki (u21)
  • Tomasz Szeląg (u21)
  • Jakub Kiciński (u21)
Atomic
kibic

Re: Orzeł Łódź

Post autor: Atomic »

Klub praktycznie zmieniony całkowicie i to na każdej płaszczyźnie. Nowe logo, kadra zarządzająca, nowy trener i zawodnicy. Kto wie czy właśnie największą siłą póki co nie będą zmiany w zarządzaniu klubem i sztabie trenerskim. Teraz są tu ludzie, którzy naprawdę wiedzą z czym to się je i potrafią z wielu rzeczy wycisnąć maksa. Kadrę zawodniczą skompletowano też w bardzo ciekawy sposób i ten zespół sprawi niejedną niespodziankę. Lyager bez wątpienia jest solidnym liderem ale (podobnie jak np. Milik, Bjerre czy Lebedev) należy do grupy raczej niedocenianych zawodników. Milik także zrobi swoje punkty. Trochę słabiej sytuacja wygląda wśród seniorów PL ale i tak dobry ruch z R.Chmielem, który może wypalić i ma na to wszelkie szanse. Niewiadomą jest Patryk Wojdyło, który jeździć naprawdę potrafi w tej lidze ale od jakiegoś czasu wydaje się zagubiony. Chłopak słynął zawsze z atomowych startów i świetnej techniki, ale gdzieś jakoś zapomniał jak robić to pierwsze i ma co udowadniać po poprzednim sezonie. Nie przekonuje mnie M.Bartkowiak na pozycji u24 i nie odbierając mu niewątpliwego talentu, w innych klubach ta pozycja jest lepiej obsadzona. Para juniorska też nie rzuca na kolana, ale taki O.Buszkiewicz może trochę punktów dorzucić. Podsumowując, bardzo solidni obcokrajowcy, a poza tym dużo potencjału, pytanie czy nowy sztab będzie potrafił go uwolnić ? Ja uważam, że częściowo tak, co powinno dać w Łodzi sporo emocji i pewne utrzymanie.
Awatar użytkownika
Propanbutan
szkółkowicz

Post autor: Propanbutan »

Nowy sztab jest na papierze. Ja wątpię, że Pan Prezes będzie grzecznie siedział na tylnym fotelu jak się sezon zacznie :mrgreen:

A co do Wacka, to pisałem w temacie o Krośnie, że w jednym z ostatnich wywiadów przyznał, że nie wie, jak po ostatniej kontuzji zareaguje jego głowa. Jak głowa będzie przymknięta, to i manetka, a to nie wróży dobrze. Podejrzewam, że Prezes Skrzydlewski go wyczekał, bo długo nie mógł znaleźć klubu, więc i z wymagań finansowych musiał ostro zjechać. Coś za coś, jak zamknie gaz, to przynajmniej wiadomo, że nie wydało się "kokosów". Jak będzie jechał na swoim ostatnim poziomie, to 1.9 zrobi i mają dobry filar zespołu. Mimo wszystko, zawsze będziemy Wacka w Krośnie cenili i miło wspominali.

Patryk Wojdyło - tutaj myślę, że tak samo jak Krakowiak, musi chłopak popracować nad mentalem. Chłopaki umieją jeździć, ale jacyś przyblokowani są i pogubieni. Jeśli Patryk nie poprawi znacząco średniej, to sezon 26 może stać pod znakiem KLŻ.

Patrick Hansen - życzę dużo zdrowia i sił, ale sądzę, że ten sezon jeszcze nie będzie powrotem do równej formy i stabilnego punktowania.
Atomic
kibic

Post autor: Atomic »

Celem Łodzi raczej nie jest podbój ligi. Zrobili ogromne zmiany organizacyjne, marketing, komunikacja z kibicami itd. Do tego ludzie z głową i doświadczeniem w zarządzaniu i sztabie szkoleniowym, więc mogą (i myślę, że będą) pozyskiwać kolejnych sponsorów bo wiedzą jak to robić. Zawsze mają też w odwodzie wsparcie finansowe Pana Witolda, nie wspominając o bardzo fajnym stadionie, więc jest to bardzo solidny fundament na przyszłość. Jak przejadą w miarę sportowo ten sezon, za rok okrzepną wzmocnią się i będą szli do góry. Idą właśnie drogą Wilków Krosno, o których wspomniał kolega powyżej i nie chodzi tu o przygarnięcie ich zawodników tylko profesjonalizm na każdej płaszczyźnie, ambicje i regularne progresowanie. Bardzo szanuję takie kluby w odróżnieniu od niektórych, żerujących bezmyślnie na środkach z miasta i/lub brnących w gigantyczne długi (celowo nie będę wymieniał aby nie urazić kogoś :D ). Może tu powstać kolejny silny ośrodek i trzymam za nich mocno kciuki ;)
Awatar użytkownika
Propanbutan
szkółkowicz

Jeśli Pan Prezes nie będzie zbyt agresywnie ingerował w obraną ścieżkę rozwoju i powstałą wizję, to tak. Ale zobaczymy, wszystko wyjaśni się na torze. Na pewno Milik będzie ciepło przywitany w Krośnie podczas meczu z Orłem.
Awatar użytkownika
Propanbutan
szkółkowicz

Chyba nikt się nie spodziewał, że będzie inaczej ? :lol:

https://po-bandzie.com.pl/zuzel-a-jedna ... ezon-2025/
Awatar użytkownika
Propanbutan
szkółkowicz

Jakie nastroje po sparingu ze Startem Gniezno?
Awatar użytkownika
Żużlowy Matematrix
Admin
Kontakt:

Post autor: Żużlowy Matematrix »

Propanbutan pisze: wt mar 25, 2025 4:04 pm Jakie nastroje po sparingu ze Startem Gniezno?
Tak na prawdę ciężko wyciągać jakieś daleko idące wnioski. Milik, Chmiel i Lyager teoretycznie bardzo dobrze ale z drugiej strony patrząc każdy z nich zanotował porażkę z 19-letnim Bastianem Pedersenem. Gniezno jechało w tym meczu bez trzech podstawowych zawodników a Łódź od czwartku trenowała na torze w Gnieźnie więc odpadają też argumenty że wyjazd, obcy tor itp. Nie wiemy też do końca jak do samego sparingu podeszli sami zawodnicy i kto co sprawdzał.
Nyka13
szkółkowicz

Post autor: Nyka13 »

W tym sezonie w Łodzi najbardziej ciekawi mnie postawa Roberta Chmiela. Mam nadzieję, że pojedzie sezon w granicach 1,7/1,8 i zostanie na dłużej na tym poziomie rozgrywkowym.
Awatar użytkownika
Propanbutan
szkółkowicz

Powiem tak - Milik i Wojdyło mnie nie zaskoczyli. Obstawiam, że Wojdyło od sezonu 2026 w KLŻ, co będzie z Milikiem to nikt nie wie, bo chłop strasznie nierówno jedzie. Obstawiam, że jego średnia będzie w tym sezonie oscylowała w okolicach 1.7, max 1.8. Średniej z Krosna z poprzedniego sezonu nie powtórzy. Myślę, że Tarnów, może strzelić Łódź, ale bardzo minimalnie.
Nyka13
szkółkowicz

Jedynym ,,pewniakiem” na 2 Ekstraligę w tym zestawieniu wydaje się Lyager. Myślę, że to on będzie liderem tej drużyny.
Awatar użytkownika
Propanbutan
szkółkowicz

Ja wiem, że to tylko sparing, ale Gniezno jechało bez Mastersa i Ellisa. Podejrzewam ,że wynik tego meczu mógłby być zgoła odmienny, gdyby tych dwóch pojawiło się na torze. Myślę, że Gniezno i tak świetnie sobie bez nich poradziło. Duże zaskoczenie dla mnie to Bastian Pedersen. Świetnie się chłopak spisał w tym sparingu. Może z niego być bardzo ciekawy zawodnik w przyszłości.

Tymczasem w Łodzi lokomotywami byli Lyager i Chmiel, gdzie to Milik i Wojdyło są raczej zakontraktowani na pozycje liderów. Ja wiem, że to sparing, ja wiem, że to szukanie ustawień i wiem, że pewnie tak samo będę mówił, jeśli przegramy mecz w ten weekend w Rzeszowie :lol: Ale mam z tyłu głowy cały czas tę wypowiedź Wacka z jednego z ostatnich wywiadów, gdzie sam miał wątpliwości co do swojej postawy w nadchodzącym sezonie. Po prostu szkoda mi tego zawodnika.
Awatar użytkownika
Speed
junior

Post autor: Speed »

Wojdylo kontraktowany wg Ciebie na pozycje lidera to dotychczas jeden z najwiekszych hitow tego forum ;)
Nyka13
szkółkowicz

A co myślicie o Patricku Hansenie ? Uważacie, że ma szansę wrócić jeszcze do punktowania na solidnym poziomie w 2 Ekstralidze ? Nie mówię o tym sezonie tylko bardziej tak na przyszłość.
Awatar użytkownika
Speed
junior

Post autor: Speed »

Mysle ze owszem, jest w stanie wrocic do odpowiedniego poziomu na te lige. Ale jeszcze potrzebuje troche czasu i w tym roku widzialbym go jednak w KLŻ. Chlopak potrzebuje jazdy a nie siedzenia na lawce w pierwszej lidze
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zespoły”