Unia Tarnów

Podziel się z nami opinią na temat zespołów 2 Ekstraligi!

Które miejsce na koniec sezonu zajmie Unia Tarnów?

Czas głosowania minął wt kwie 22, 2025 9:04 am

1
0
Brak głosów
2
0
Brak głosów
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
0
Brak głosów
7
3
18%
8
14
82%

Liczba głosów: 17

Awatar użytkownika
Propanbutan
szkółkowicz

Re: Unia Tarnów

Post autor: Propanbutan »

Ktoś coś wie na temat brakujących zawodników? Pieszczek, czy Walasek? Bo z Leviszyna farbowanego lisa z paszportem nie zrobią. Kto finalnie na U24? Coś czytałem w necie, że Gusts raczej odpada?
Awatar użytkownika
Żużlowy Matematrix
Admin
Kontakt:

Post autor: Żużlowy Matematrix »

Propanbutan pisze: pn mar 24, 2025 4:30 pm Ktoś coś wie na temat brakujących zawodników? Pieszczek, czy Walasek? Bo z Leviszyna farbowanego lisa z paszportem nie zrobią. Kto finalnie na U24? Coś czytałem w necie, że Gusts raczej odpada?
Możliwe że żaden z nich. Obiło mi się o uszy że wrócono do pomysłu z polskim u24 ale ile w tym prawdy ciężko stwierdzić. Jeżeli polski u24 to jedyne sensowne opcje to: Dul, Stojanowski i Czapla. Trzeba czekać na jakieś info z klubu.
Nyka13
szkółkowicz

Post autor: Nyka13 »

Też właśnie słyszałem, że jest grana opcja z Mikołajem Czaplą.
Awatar użytkownika
Propanbutan
szkółkowicz

Czapla byłby super, ale on nie jest zaklepany w Poznaniu?
Awatar użytkownika
Speed
junior

Post autor: Speed »

Kontrakt warszawski jesli sie nie myle
Nyka13
szkółkowicz

I w Poznaniu pierwszą opcją na u-24 będzie zapewne Norick Blödorn
Awatar użytkownika
Propanbutan
szkółkowicz

Wyrwanie Czapli myślę, że byłoby obustronnie korzystne. Chociaż chłopak powalających średnich nie ma i jak by wszedł w ten sezon to trudno powiedzieć. KLŻ, a M2E to trochę wyższa poprzeczka. No, ale wielkiego wyboru chyba nie ma?
Nyka13
szkółkowicz

Mogą też zakontraktować jakiegoś Polaka np. Pieszczka, Walaska czy Miesiąca i poszukać jakiegoś zagranicznego u-24. Pytanie tylko jak uda im się to spiąć finansowo
Awatar użytkownika
Żużlowy Matematrix
Admin
Kontakt:

Post autor: Żużlowy Matematrix »

Nyka13 pisze: wt mar 25, 2025 10:27 am Mogą też zakontraktować jakiegoś Polaka np. Pieszczka, Walaska czy Miesiąca i poszukać jakiegoś zagranicznego u-24. Pytanie tylko jak uda im się to spiąć finansowo
Pytanie czy jest jakiś sensowny zagraniczny u24 do wzięcia. Pewnie wybór większy niż wśród Polaków ale nadal żadnej rewelacji a taka opcja wymusza zakontraktowanie polskiego seniora i pozbycie się Lewiszyna co może być całościowo na minus dla wyników drużyny. Wydaje mi się że Lewiszyna stać na więcej niż Walaska czy Miesiąca którzy już trochę odcinają kupony. Co do Pieszczka można by się zastanowić ale nadal Marko jest młodszy no i jak to się potocznie mówi "swój".

Niedługo pewnie zagadka się rozwiąże.
Nyka13
szkółkowicz

Najważniejsze to pewnie finanse jeśli chodzi o Tarnów. Ale czysto teoretycznie można wypożyczyć Bednara/Gustsa czy byłego zawodnika Tarnowa Drejera. Moim zdaniem jeśli chodzi o same wyniki sportowe to Pieszczek plus Gusts to mocniejsze zestawienie od Czapla, Lewiszyn. Wtedy skład Zagar, Lahti, Szczepaniak, Pieszczek, Gusts plus juniorzy mogą wygrać mecz np. Z taką Łodzią.
Tylko Unia

Post autor: Tylko Unia »

Z tego co wiem ma być zagraniczny u24 + polski senior i nowy junior. Sytuacja jest dynamiczna. Niedługo się wyjaśni.

Na stadionie prace wre 💪
Awatar użytkownika
Propanbutan
szkółkowicz

To jak ma być polski senior, to oby nie zakontraktowali Walaska... Z całym szacunkiem dla dorobku tego zawodnika, ale to nie jest materiał na walkę o utrzymanie. Nie oszukujmy się, przed Tarnowem niesamowicie ciężki sezon, a dodatkowo akurat w roku, kiedy pierwsza liga jest najcięższa od lat. Sam wesprę Tarnów zakupem biletu, chcę być na stadionie. Nie sądzę, że Walasek wam zrobi progres z 1.475 na 1.8, czy nawet 1.7. Okolice 1.7 to on może próbować zrobić teraz w KLŻ, ale już mu podziękowali i wywalili na Warszawkę. Co do Gustsa, to może zakręci się w okolicach 1.0. Pieszczek może być faktycznie lepszym wyborem od Czapli, natomiast ja bym Marko nie skreślał. Lewiszyn ma do udowodnienia to, że może być poważnie brany pod uwagę w rozgrywkach M2E. Natomiast może się mylę, ale ja w Zagara nie wierzę kompletnie. Uwierzę, jak zobaczę go w dobrej dyspozycji na torze. Przed nami taki sezon, że on wam musi zrobić średnią minimum 1.8, bo że Mati powtórzy 1.9 to w to nie wątpię. Szkoda, że się nie udało wyrwać z KLŻ Sadurskiego. On też chce coś udowodnić, to mogłaby być fajna opcja.

Finalnie skład będzie całkowicie zależał od negocjacji finansowych, bo teraz żeby kogokolwiek wyłuskać to trzeba na prawdę posypać do sakwy... Czytam na forum Unii, że tor ma być przebudowany. Będzie coś z łukami robione. Okazji na treningi na własnym torze będzie niewiele. Ale rywale też nie będą znali kompletnie tego obiektu. Jedno jest pewne, dzięki Unii Tarnów mamy emocje do samego początku sezonu :lol: Rozumiem jednak, że kibicom nie jest tak do śmiechu i wcale się nie dziwię.
Atomic
kibic

Post autor: Atomic »

Nyka13 pisze: wt mar 25, 2025 11:19 am Pieszczek plus Gusts to mocniejsze zestawienie od Czapla, Lewiszyn.
Nie wiem na jakiej podstawie tak twierdzisz ? :? Jak dla mnie to są bardzo podobne duety jeżeli chodzi o siłę rażenia, a ten drugi dodatkowo (Czapla i Levishyn) na pewno bardziej perspektywiczny. Do tego Marko jeździł już w Tarnowie sporo i zna dobrze tor, poza tym mieszka w niedalekim Krośnie, więc może być co chwila na treningu - to dodatkowy atut. Pieszczek od lat tylko udowadniał, że Metalkasa to dla niego za wysokie progi, ostatnio "wykręcił" średnią 1,4... Gusts był jeszcze słabszy bo w 2023 jeździł w Ostrowie i praktycznie nie istniał - średnia 1,3 mówi sama za siebie, a teraz liga będzie jeszcze mocniejsza. Obaj gdyby mieli odpalić to już dawno by to zrobili... Zresztą dyskusja teoretyczna bo Gusts już jest w Poznaniu
Awatar użytkownika
Propanbutan
szkółkowicz

Jak oceniacie skład na pierwszy mecz Tarnowa w M2E? Kevlary już są, zawodnicy zgłoszeni.
Nyka13
szkółkowicz

Kiepsko wygląda ten skład na dzień dzisiejszy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zespoły”