Unia Tarnów
- Propanbutan
- szkółkowicz
Re: Unia Tarnów
Ktoś coś wie na temat brakujących zawodników? Pieszczek, czy Walasek? Bo z Leviszyna farbowanego lisa z paszportem nie zrobią. Kto finalnie na U24? Coś czytałem w necie, że Gusts raczej odpada?
- Żużlowy Matematrix
- Admin
- Kontakt:
Możliwe że żaden z nich. Obiło mi się o uszy że wrócono do pomysłu z polskim u24 ale ile w tym prawdy ciężko stwierdzić. Jeżeli polski u24 to jedyne sensowne opcje to: Dul, Stojanowski i Czapla. Trzeba czekać na jakieś info z klubu.Propanbutan pisze: pn mar 24, 2025 4:30 pm Ktoś coś wie na temat brakujących zawodników? Pieszczek, czy Walasek? Bo z Leviszyna farbowanego lisa z paszportem nie zrobią. Kto finalnie na U24? Coś czytałem w necie, że Gusts raczej odpada?
Też właśnie słyszałem, że jest grana opcja z Mikołajem Czaplą.
- Propanbutan
- szkółkowicz
Czapla byłby super, ale on nie jest zaklepany w Poznaniu?
Kontrakt warszawski jesli sie nie myle
I w Poznaniu pierwszą opcją na u-24 będzie zapewne Norick Blödorn
- Propanbutan
- szkółkowicz
Wyrwanie Czapli myślę, że byłoby obustronnie korzystne. Chociaż chłopak powalających średnich nie ma i jak by wszedł w ten sezon to trudno powiedzieć. KLŻ, a M2E to trochę wyższa poprzeczka. No, ale wielkiego wyboru chyba nie ma?
Mogą też zakontraktować jakiegoś Polaka np. Pieszczka, Walaska czy Miesiąca i poszukać jakiegoś zagranicznego u-24. Pytanie tylko jak uda im się to spiąć finansowo
- Żużlowy Matematrix
- Admin
- Kontakt:
Pytanie czy jest jakiś sensowny zagraniczny u24 do wzięcia. Pewnie wybór większy niż wśród Polaków ale nadal żadnej rewelacji a taka opcja wymusza zakontraktowanie polskiego seniora i pozbycie się Lewiszyna co może być całościowo na minus dla wyników drużyny. Wydaje mi się że Lewiszyna stać na więcej niż Walaska czy Miesiąca którzy już trochę odcinają kupony. Co do Pieszczka można by się zastanowić ale nadal Marko jest młodszy no i jak to się potocznie mówi "swój".Nyka13 pisze: wt mar 25, 2025 10:27 am Mogą też zakontraktować jakiegoś Polaka np. Pieszczka, Walaska czy Miesiąca i poszukać jakiegoś zagranicznego u-24. Pytanie tylko jak uda im się to spiąć finansowo
Niedługo pewnie zagadka się rozwiąże.
Najważniejsze to pewnie finanse jeśli chodzi o Tarnów. Ale czysto teoretycznie można wypożyczyć Bednara/Gustsa czy byłego zawodnika Tarnowa Drejera. Moim zdaniem jeśli chodzi o same wyniki sportowe to Pieszczek plus Gusts to mocniejsze zestawienie od Czapla, Lewiszyn. Wtedy skład Zagar, Lahti, Szczepaniak, Pieszczek, Gusts plus juniorzy mogą wygrać mecz np. Z taką Łodzią.
-
Z tego co wiem ma być zagraniczny u24 + polski senior i nowy junior. Sytuacja jest dynamiczna. Niedługo się wyjaśni.
Na stadionie prace wre
Na stadionie prace wre
- Propanbutan
- szkółkowicz
To jak ma być polski senior, to oby nie zakontraktowali Walaska... Z całym szacunkiem dla dorobku tego zawodnika, ale to nie jest materiał na walkę o utrzymanie. Nie oszukujmy się, przed Tarnowem niesamowicie ciężki sezon, a dodatkowo akurat w roku, kiedy pierwsza liga jest najcięższa od lat. Sam wesprę Tarnów zakupem biletu, chcę być na stadionie. Nie sądzę, że Walasek wam zrobi progres z 1.475 na 1.8, czy nawet 1.7. Okolice 1.7 to on może próbować zrobić teraz w KLŻ, ale już mu podziękowali i wywalili na Warszawkę. Co do Gustsa, to może zakręci się w okolicach 1.0. Pieszczek może być faktycznie lepszym wyborem od Czapli, natomiast ja bym Marko nie skreślał. Lewiszyn ma do udowodnienia to, że może być poważnie brany pod uwagę w rozgrywkach M2E. Natomiast może się mylę, ale ja w Zagara nie wierzę kompletnie. Uwierzę, jak zobaczę go w dobrej dyspozycji na torze. Przed nami taki sezon, że on wam musi zrobić średnią minimum 1.8, bo że Mati powtórzy 1.9 to w to nie wątpię. Szkoda, że się nie udało wyrwać z KLŻ Sadurskiego. On też chce coś udowodnić, to mogłaby być fajna opcja.
Finalnie skład będzie całkowicie zależał od negocjacji finansowych, bo teraz żeby kogokolwiek wyłuskać to trzeba na prawdę posypać do sakwy... Czytam na forum Unii, że tor ma być przebudowany. Będzie coś z łukami robione. Okazji na treningi na własnym torze będzie niewiele. Ale rywale też nie będą znali kompletnie tego obiektu. Jedno jest pewne, dzięki Unii Tarnów mamy emocje do samego początku sezonu
Rozumiem jednak, że kibicom nie jest tak do śmiechu i wcale się nie dziwię.
Finalnie skład będzie całkowicie zależał od negocjacji finansowych, bo teraz żeby kogokolwiek wyłuskać to trzeba na prawdę posypać do sakwy... Czytam na forum Unii, że tor ma być przebudowany. Będzie coś z łukami robione. Okazji na treningi na własnym torze będzie niewiele. Ale rywale też nie będą znali kompletnie tego obiektu. Jedno jest pewne, dzięki Unii Tarnów mamy emocje do samego początku sezonu

Nie wiem na jakiej podstawie tak twierdzisz ?Nyka13 pisze: wt mar 25, 2025 11:19 am Pieszczek plus Gusts to mocniejsze zestawienie od Czapla, Lewiszyn.

- Propanbutan
- szkółkowicz
Jak oceniacie skład na pierwszy mecz Tarnowa w M2E? Kevlary już są, zawodnicy zgłoszeni.
Kiepsko wygląda ten skład na dzień dzisiejszy