Polonia Bydgoszcz

Podziel się z nami opinią na temat zespołów 2 Ekstraligi!

Które miejsce na koniec sezonu zajmie Polonia Bydgoszcz?

Czas głosowania minął wt kwie 22, 2025 8:46 am

1
13
57%
2
7
30%
3
3
13%
4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
0
Brak głosów
7
0
Brak głosów
8
0
Brak głosów

Liczba głosów: 23

Awatar użytkownika
Żużlowy Matematrix
Admin
Kontakt:

Polonia Bydgoszcz

Post autor: Żużlowy Matematrix »

Polonia Bydgoszcz:
  • Krzysztof Buczkowski
  • Szymon Woźniak
  • Kai Huckenbeck
  • Aleksandr Łoktajew
  • Tom Brennan (u24)
  • Kacper Andrzejewski (u21)
  • Emil Maroszek (u21)
  • Bartosz Nowak (u21)
  • Adam Putkowski (u21)
luciusvonvalentius

Re: Polonia Bydgoszcz

Post autor: luciusvonvalentius »

Prosze państwa, ten skład rozjedzie wszystko w 2-ekstralidze żużlowej. Nie oszukujmy się, to by wystarczyło na play-off w 1-ekstralidze xDDD :D zapraszam do krytycznej dyskusji ;)
Awatar użytkownika
tomikx
kibic
Kontakt:

Post autor: tomikx »

Jak co roku, Polonia awans pewny :)
Adam
moderator
Kontakt:

Post autor: Adam »

No parą za wiele to nie pojeżdżą bo każdy pod tą bandę będzie ciągnął ;) Skład wygląda nader imponująco ale mimo wszystko trzeba podejść z chłodną głową do sezonu i liczyć na brak kontuzji... Żebyśmy po jakimś upadku Huckenbecka nie obudzili się z ręką w nocniku że trzeba go zastępować juniorem bo o rezerwowego w składzie ciężko... To już nie czasy gdzie w składzie byli Gollobowie, Loram, Wiltshire, Robacki, Krzyżaniak, Kowalik i sezon do 4 kolejki przywitał nas kontuzjami Lorama, Krzyżaniaka, Kowalika i jeszcze Stanisławskiego a i tak szło jechać pełnym składem bez Z/Z-ki której wtedy nie było ;) Więc wiadomo sezon jak sezon kontuzje się zdarzają i oby one nie miały wielkiego wpływu na końcowy rezultat który no chciałbym żeby okazał się dla nas owocny. Jeśli jednak w Finale byśmy przegrali to też nie ma tego złego bo mamy jeszcze baraże ;) A może by tak w rewanżu za zeszły rok spotkać się w meczu barażowym z ROWem Rybnik?? :)

Ale jest pytanie zagadka co myślicie o odpuszczeniu Oliviera Buszkiewicza... Chłopak chciał podpisać warszawkę z możliwością walki o skład a jednak prezes mu podziękował... Oliviera oglądało się z przyjemnością w ostatnim sezonie, chłopak potrafił zaskoczyć już od sparingowego meczu z Apatorem Toruń gdzie na jednym okrążeniu po zewnętrznej wszystkich porobił... Potem udowodnił w lidze że to nie przypadek wiele razy... No mega się mógł podobać i dla niego przychodziło się na te mecze bo potrafił się odbijać od tych band nie tracąc impetu w jeździe. Po kontuzji chciał wrócić pomóc drużynie no bo nie oszukujmy się że Hubert Gąsior do spółki z Bartoszem Curzytkiem nie gwarantowali takich punktów jak Olivier... Jestem ciekaw co wpłynęło na decyzje o rozstaniu mimo wszystko... Czy zawalenie ostatnich meczy ?? Czy to że Oli w tym roku już będzie miał swój ostatni sezon w juniorach ?? A może jeszcze coś innego... No teraz do składu mamy Andrzejewskiego który niewątpliwie rozwinął się przez ostatni rok plus Bartosza Nowaka dla którego to będzie też ostatni sezon na pozycji juniora a z numeru 8 będzie czekał na szanse Emil Maroszek któremu osobiście mega kibicuje bo to w mojej kibicowskiej historii drugi Koronowianin po Szymonie Frątczaku który próbuje sił na żużlu i widać że pomysł na siebie. Tak więc na sąsiedzie skupiam mocno swoją uwagę od kilku sezonów ;)
Awatar użytkownika
Żużlowy Matematrix
Admin
Kontakt:

Post autor: Żużlowy Matematrix »

Adam pisze: sob sty 11, 2025 3:57 pmAle jest pytanie zagadka co myślicie o odpuszczeniu Oliviera Buszkiewicza...

Myślę że tu głównie kwestia wieku i perspektyw na przyszłość. Musisz myśleć długofalowo bo awans awansem ale co dalej? Olivier przechodzi na seniora a młodzi bez doświadczenia. Nie zdziwiłbym się gdyby plan zakładał Maroszka jako podstawowego juniora. A runda zasadnicza została potraktowana jako poligon doświadczalny dla niego. Nie oszukujmy się Polonia jest tak mocna że do pierwszej czwórki się załapie niezależnie od tego czy junior będzie robił 2 czy 4 punkty. A co młody doświadczenia złapie przez te 14 kolejek to mu zostanie i przed najważniejszymi meczami to może być już dużo lepszy zawodnik niż teraz.
Adam
moderator
Kontakt:

Żużlowy Matematrix pisze: sob sty 11, 2025 4:07 pm ... Nie zdziwiłbym się gdyby plan zakładał Maroszka jako podstawowego juniora...
Miód na uszy :) Ojjjj gdyby tak było ;)

No ale jednak Bartek Nowak ostatni rok jako junior i do tego ojciec sponsor klubu więc będą chcieli mu dać szansę tak czuje. Jeśli chodzi o Andrzejewskiego no to też młody chłopak z możliwościami. Możliwe że będą chcieli wyklarować sobie czy Andrzejewski czy Maroszek bardziej się będą nadawać na przyszły rok do pary z Pawełczakiem bo nie oszukujmy się Maksio ma skład zagwarantowany ;) To jest diabeł większy niż był Przyjemski :)
Awatar użytkownika
tomikx
kibic
Kontakt:

Adam pisze: sob sty 11, 2025 3:57 pm
Ale jest pytanie zagadka co myślicie o odpuszczeniu Oliviera Buszkiewicza... Chłopak chciał podpisać warszawkę z możliwością walki o skład a jednak prezes mu podziękował...
Ja to widzę tak, że prezes Polonii "wywalił" ze składu Polonii na 2025 wszystkich, którzy przyczynili się do braku awansu swoją słabą dyspozycją w meczach finałowych.
Nie było żadnych skrupułów.
Adam
moderator
Kontakt:

Czyli lepiej dla niego by było gdyby po kontuzji nie wrocil do składu jak na mecze PlayOff :) No mi Mega szkoda bo zrobił ogromny postep patrząc niejako na rok 2023 a 2024 można było tą.Warszawke dać i ewentualnie wypożyczyć później za jakiś zwrot kosztów przygotowania do sezonu ale cóż może tam w biurze wiedzą lepiej :) Oli.na pewno jechał bardzo widowiskowo i to się podobało na pewno :)
Awatar użytkownika
tomikx
kibic
Kontakt:

Mi też szkoda Oliego - z Nowakiem tworzyliby solidną parę.
Awatar użytkownika
Issy
kibic

Post autor: Issy »

luciusvonvalentius pisze: sob sty 11, 2025 1:59 am Prosze państwa, ten skład rozjedzie wszystko w 2-ekstralidze żużlowej. Nie oszukujmy się, to by wystarczyło na play-off w 1-ekstralidze xDDD :D zapraszam do krytycznej dyskusji ;)
Bez przesady, 2 ekstraliga jest bardzo mocna, poza tym mysle, ze Unia Leszno ma wielkie ambicje szybkiego powrotu do Ekstraligii, jakos nie widze ich dluzej niz jeden sezon w lidze nizej.
Zrobia wszystko by wrocic tam, gdzie ich miejsce.
Tam, gdzie się kończy logika zaczyna się żużel.
superczynsky
kibic

Post autor: superczynsky »

Issy pisze: wt sty 14, 2025 9:19 am Bez przesady, 2 ekstraliga jest bardzo mocna, poza tym mysle, ze Unia Leszno ma wielkie ambicje szybkiego powrotu do Ekstraligii, jakos nie widze ich dluzej niz jeden sezon w lidze nizej.
Zrobia wszystko by wrocic tam, gdzie ich miejsce.
A ja z kolei nie wiem czemu wszyscy są tacy pewni, że Cook będzie rewelacją ligi. Przecież on tylko jeden sezon odjechał. To samo tyczy się Nazara, a o Pickeringu już nie wspomnę. On nigdy świetnym żużlowcem nie był. Mało tego, Zengota jeżdżąc przed laty w 1. lidze też furory nie robił. Nie zdziwię się jak tylko Kołodziej będzie miał w Unii średnią powyżej 2.000.
Ziper84
kibic

Post autor: Ziper84 »

Szczerze to okazuje się że każdy z UL był w tym roku silniejszy niż powinien być. Myślę, że UL zdominuje całą ligę bez mrugnięcia okiem Nawet presja z tym związana w tym nie przeszkodzi U nas jest inna definicja żużla a największe szczęście polega na tym że młodzi pojadą więcej biegów a do tego najsilniejszy junior będzie dalej walczył w PGE EL. W Lesznie bardziej myśli się o tym co po awansie Ten rok będzie super ciekawy bo powalczymy z fajnymi drużynami z M2EL które są naprawdę mocne i ciekawe.
Krzychu89
kibic

Post autor: Krzychu89 »

Myślę że walka o finał będzie z Bydgoszczą
Atomic
kibic

Post autor: Atomic »

Skład seniorski niewiarygodnie mocny jak na 1 ligę. Znacznie odstaje Brennan ale on będzie miał większy komfort niż gdzie indziej bo tak silna 4 seniorów powinna mocno trzymać wynik w większości spotkań co sprawi, że nie będzie tak często zmieniany (RT) przy ewentualnej słabszej dyspozycji. Juniorzy też szału nie robią, wyglądają solidnie jednak jest to wg mnie 4 para juniorska ligi. Ale to bardziej szukanie na siłę minusów jeżeli już jakieś są... Transferowy okres odfajkowany przez Pana Kanclerza na 5 i to właśnie Polonia wg mnie awansuje do ekstra choć po ciężkich bojach, a nie stawiane przez wszystkich w roli pewniaka Leszno. Oczywiście zakładając, że szczęście dopisze i okoliczności poukładają się bez żadnych pechowych zdarzeń jak np. kontuzje w PO itd.
Awatar użytkownika
Propanbutan
szkółkowicz

Post autor: Propanbutan »

Nie chcę być uszczypliwy, ale czy namioty z cateringiem pod stadionem już rozstawione na świętowanie awansu? ;) :mrgreen:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zespoły”