Unia Leszno - Unia Tarnów
- Żużlowy Matematrix
- Admin
- Kontakt:
Unia Leszno - Unia Tarnów
Wszystko na temat spotkania Unii Leszno z Unią Tarnów.
Re: Unia Leszno - Unia Tarnów
Nie można nikomu odbierać szans, ale nie wygląda to dobrze dla Unii z Tarnowa. Leszno jeździ sparingi z mocnymi rywalami, Tarnów nie pojechał żadnego, zamiast tego wciąż martwi się czy w ogóle wystartuje w lidze co nie sprzyja raczej optymalnym przygotowaniom. Patrząc jak to wszystko wygląda w obu ośrodkach, to dla Tarnowian uniknięcie pogromu w Lesznie to może być wielki wyczyn...
- Propanbutan
- szkółkowicz
Nie chce być złym prorokiem, ale 30 punktów dla Tarnowa to będzie w tym spotkaniu już sukces. Martwi to, że klub z Tarnowa nadal milczy i nie podaje do mediów żadnych aktualności. Miejmy nadzieję, że wszystko finalnie skończy sie dobrze. Widziałem podczas tego tragicznego sparingu w niedzielę kibiców z Tarnowa na trybunach w Krośnie.
-
- kibic
Mecz do jednej bramki, z którego żadnych wniosków wyciągać nie można. Więcej o jakimkolwiek potencjale i formie zawodników z Leszna dowiemy się już w najbliższej kolejce w Krośnie.
- Propanbutan
- szkółkowicz
Wniosek jest jeden - Klub z Tarnowa nadal jest sprzętowo, zawodnikowo [tak, nawet Szczepaniak negatywnie zaskoczył] ustawieniowo, oraz przede wszystkim - finansowo, w KLŻ. Brutalna prawda. Awans do M2E był czystym przypadkiem przez nikogo nieprzewidzianym i niespodziewanym. Nie byli na to gotowi i świadczą o tym ciągnące się wciąż za nimi gigantyczne problemy. Żeby nie było, życzę wszystkiego najlepszego bo mam nadzieję, że ten ośrodek się podniesie i będą w regionie cztery fajne tory do przeżywania sportowych emocji. Klub z ogromnymi tradycjami i osiągnięciami, który przez lata zaniedbań i niekompetencji w zarządzaniu znalazł się tam, gdzie się znalazł.
Jeśli Zagar butnie twierdzi, że on sparingów nie potrzebuje i jest już wjeżdżony w sezon, a prezentuje, co prezentuje, to jestem pełen obaw. Liczę, że Mati się otrząśnie, jego chyba też cała sytuacja przytłoczyła. On potrafi jeździć, u nas w 2022r średnia 1.915, rok 2023 słabszy, ale znowu w 2024 - 1.929. To jest na prawdę solidny zawodnik na M2E.
Ogólny obraz słaby.
Jeśli Zagar butnie twierdzi, że on sparingów nie potrzebuje i jest już wjeżdżony w sezon, a prezentuje, co prezentuje, to jestem pełen obaw. Liczę, że Mati się otrząśnie, jego chyba też cała sytuacja przytłoczyła. On potrafi jeździć, u nas w 2022r średnia 1.915, rok 2023 słabszy, ale znowu w 2024 - 1.929. To jest na prawdę solidny zawodnik na M2E.
Ogólny obraz słaby.