Falubaz - GKM
- Żużlowy Matematrix
- Admin
- Kontakt:
Falubaz - GKM
Wszystko na temat spotkania Falubazu Zielona Góra z GKM-em Grudziądz.
Re: Falubaz - GKM
Mecz bardzo ważny dla obu ekip. Zielona Góra musi przekonywująco wygrać, żeby liczyć się w walce o top4.
Wynik Grudziądza powyżej 42pkt uznam za wynik pozytywny dla gości. Oczywiście mają szansę to wygrać z tym że 2 linia i u24 muszą dołożyć więcej niż dotychczas. Nie można wymagać od formacji juniorskiej, że będą robić 10-12 pkt w każdym meczu.
Wynik Grudziądza powyżej 42pkt uznam za wynik pozytywny dla gości. Oczywiście mają szansę to wygrać z tym że 2 linia i u24 muszą dołożyć więcej niż dotychczas. Nie można wymagać od formacji juniorskiej, że będą robić 10-12 pkt w każdym meczu.
-
- kibic
Według mnie to w obecnej sytuacji nawet pokusiłbym się o stwierdzenie, że GKM jest faworytem w tym spotkaniu.
1. Cała formacja seniorska Falubazu jedzie poniżej oczekiwań, o Jensenie już nawet nie wspomnę.
2. U24 Falubazu a GKMu to 2 inne bajki.
3. Juniorzy Falubazu zrobili 6pkt w 2 meczach a GKMu 17.
4. MJJ w formie.
5. Fricke zna tor z Zielonej Górze, w 2024 zrobił tam 16pkt.
1. Cała formacja seniorska Falubazu jedzie poniżej oczekiwań, o Jensenie już nawet nie wspomnę.
4. MJJ w formie.
- Żużlowy Matematrix
- Admin
- Kontakt:
Teoretycznie wszystko co napisałeś jest prawdą ale:superczynsky pisze: śr kwie 23, 2025 2:05 pm Według mnie to w obecnej sytuacji nawet pokusiłbym się o stwierdzenie, że GKM jest faworytem w tym spotkaniu.
4. MJJ w formie.
1. Czy formacja seniorska nie powinna zanotować lepszego występu gdy zamiast ze Zmarzlikiem, Kuberą, Holderem, Lindgrenem, Lagutą, Kurtzem, Bewleyem itp będą mierzyć się z Frickiem, MJJ, Tarasienko, Lidseyem czy Miśkowiakiem?
2. Czy Miśkowiak będzie potrafił dołożyć te kilka punktów na wyjeździe? Do tej pory dołożył 5 w Częstochowie którą zna jak własną kieszeń i 4 w Grudziądzu z teoretycznie najsłabszą drużyną ligi. Dodatkowo "trójki" notował tylko gdy stał na pierwszym polu startowym. Z innych pól max to 1 punkt.
3. Rywale juniorów Falubazu do tej pory: Przyjemski, Bańbor, Krawczyk, Kowolik. Rywale juniorów GKM-u: Karczewski, Ludwiczak, Trześniewski, Borowiak. Przepaść ogromna a i tak Hurysz z Ratajczakiem wieźli we Wrocławiu 5-1. OK, defekt to część tego sportu ale Ratajczak wcale nie wyglądał tak źle jak pokazują to punkty a na seniorach o punkty było dużo ciężej z powodu siły formacji seniorskiej rywali.
4. Tutaj się zgadzam ale z drugiej strony można powiedzieć, że np Lidsey i Miśkowiak nie zachwycają i można mieć obawy co pokażą na wyjeździe.
5. Zna to fakt, ale też potrafi być na wyjazdach strasznie nieregularny.
Na pewno ten mecz zapowiada się bardzo ciekawie. Dużo można przed spotkaniem powiedzieć i tak na prawdę dopiero po przekonamy się co było słuszne a co nie. Niby dopiero trzecia kolejka ale ten mecz może być absolutnie kluczowy jeżeli chodzi o układ tabeli na koniec rundy zasadniczej, nic dziwnego że emocje wokół niego narastają.
Madsen dostal w Falubazie ponoc kontrakt zycia i w tym momencie wpadl na genialny pomysl testowania fabrycznych GM, o czym od jakiegos czasu slychac "na miescie"? Czegos tu nie rozumiem.
Gosc wyglada jakby sprzedal caly swoj dotychczasowy sprzet z poprzednich lat na zlomowisko i teraz nawet nie ma sie na co z powrotem przesiasc. Jego predkosc jest wprost dramatyczna, nawet ciezko mowic o bledach w jezdzie bo po prostu nie ma okazji ich popelnic.
Zal mi Falubazu, a przede wszystkim nas neutralnych kibicow. Zapowiadala sie super walka o czwarte miejsce w lidze, a tymczasem w zasadzie podzial na dwie czworki po rundzie zasadniczej jest zdumiewajaco szybko wykrystalizowany.
GKM wyglada poki co swietnie, jestem pod duzym wrazeniem.
Gosc wyglada jakby sprzedal caly swoj dotychczasowy sprzet z poprzednich lat na zlomowisko i teraz nawet nie ma sie na co z powrotem przesiasc. Jego predkosc jest wprost dramatyczna, nawet ciezko mowic o bledach w jezdzie bo po prostu nie ma okazji ich popelnic.
Zal mi Falubazu, a przede wszystkim nas neutralnych kibicow. Zapowiadala sie super walka o czwarte miejsce w lidze, a tymczasem w zasadzie podzial na dwie czworki po rundzie zasadniczej jest zdumiewajaco szybko wykrystalizowany.
GKM wyglada poki co swietnie, jestem pod duzym wrazeniem.
Ja myślę, że problem Madsena to nie tylko motory, które z pewnością też grają dużą rolę.
W Czestochowie wszystko było pod Madsena, wybierał sobie numer z jakim chciał jechać, tor był robiony pod Madsena itd a reszta musiała się do niego dopasować. Czestochowa przegrywa mecz, ale Madsen zbiera piekny komplecik punków.
Tutaj zderzył sie z innym światem, decydując sie na ignorowanie sparingów ( jeśli mnie pamięć nie myli, jak co to poprawcie mnie) , które właśnie służą do testowania sprzętu, i robi sobie sparing na meczach ligowych, pozbawiając tym samym bardzo ważnych punktów dla swojej drużyny.
Tutaj nie jest wszystko pod niego, ZG to nie Częstochowa i musi zacząć współpracować z teamem, to on musi się wgrać w team, a nie na odwrót tak jak było team w niego.
No, ale wiadomo, cały klub to nie tylko jeden zawodnik, wszyscy muszą jechać, choć na liderach spoczywa odpowiedzialność za dobry wynik.
Fajnie pojechał Ratajczak, trochę te 3 poprzeplatane z 0 , ale fajne wrażenie robił na torze i widać, że chce mu się walczyć.
Myślę, że 3 kolejka to jeszcze za szybko by spisywać klub na spadek, jeśli tylko Madsen sie przeprosi ze swoimi silnikami, przestanie testować , a musi to zrobić natychmiast, to odpali i po swojemu Madsenowemu zacznie przywodzić cenne punkty.
W Czestochowie wszystko było pod Madsena, wybierał sobie numer z jakim chciał jechać, tor był robiony pod Madsena itd a reszta musiała się do niego dopasować. Czestochowa przegrywa mecz, ale Madsen zbiera piekny komplecik punków.
Tutaj zderzył sie z innym światem, decydując sie na ignorowanie sparingów ( jeśli mnie pamięć nie myli, jak co to poprawcie mnie) , które właśnie służą do testowania sprzętu, i robi sobie sparing na meczach ligowych, pozbawiając tym samym bardzo ważnych punktów dla swojej drużyny.
Tutaj nie jest wszystko pod niego, ZG to nie Częstochowa i musi zacząć współpracować z teamem, to on musi się wgrać w team, a nie na odwrót tak jak było team w niego.
No, ale wiadomo, cały klub to nie tylko jeden zawodnik, wszyscy muszą jechać, choć na liderach spoczywa odpowiedzialność za dobry wynik.
Fajnie pojechał Ratajczak, trochę te 3 poprzeplatane z 0 , ale fajne wrażenie robił na torze i widać, że chce mu się walczyć.
Myślę, że 3 kolejka to jeszcze za szybko by spisywać klub na spadek, jeśli tylko Madsen sie przeprosi ze swoimi silnikami, przestanie testować , a musi to zrobić natychmiast, to odpali i po swojemu Madsenowemu zacznie przywodzić cenne punkty.
Tam, gdzie się kończy logika zaczyna się żużel.
Spadek im nie grozi, bez przesady. Tak jak piszesz, w koncu cos zaczna jechac ale na pierwsza czworke, ktora byla celem nadrzednym, bedzie pewnie za pozno.
Damian owszem jest bardzo waleczny i widowiskowy, lecz mnie osobiscie jednak poki co zawodzi. Zbyt duzo tych biegow, w ktorych oglada plecy calej pozostalej trojki. Nadal problemem sa niestety starty.
Damian owszem jest bardzo waleczny i widowiskowy, lecz mnie osobiscie jednak poki co zawodzi. Zbyt duzo tych biegow, w ktorych oglada plecy calej pozostalej trojki. Nadal problemem sa niestety starty.