Polonia - Wilki
- Żużlowy Matematrix
- Admin
- Kontakt:
Polonia - Wilki
Wszystko na temat spotkania Polonii Bydgoszcz z Wilkami Krosno.
- Propanbutan
- szkółkowicz
Re: Polonia - Wilki
Mam trochę flashback z poprzedniego sezonu, gdzie nam na początku też bardzo dobrze szło, nawet była wygrana z Polonią na własnym torze [ale zimno od Wisłoka wtedy ciągnęło
] aż tu nagle nadeszła runda piąta od której wszystko się posypało. Raczej nie liczę na zwycięstwo w Bydgoszczy, ale mam nadzieję jak nie na remis, to chociaż na wynik na styku. Pollestad pomału wraca do jazdy, ale zabieramy ze sobą jeszcze Drejera. Może lepiej mu pójdzie na obcym torze, niż na domowym. Mathias podejrzewam, że pojedzie w meczu z Tarnowem.
Jamróg musi pokazać, że na wyjeździe też potrafi wozić podobne zdobycze punktowe, co na torze domowym. Jak chodzi o dyspozycję liderów, to tutaj raczej się nie obawiam. Bańdur, jeśli dostanie motocykl od Świercza, to może coś ugra [ta trójeczka w meczu z PSŻ była podobno na moto od Piotrka]
Polonia, szczególnie u siebie, jest bardzo mocną drużyną. Zresztą, jak my w Krośnie. Myślę, że może być takie 46:44, albo 43:47 dla Polonii.

Jamróg musi pokazać, że na wyjeździe też potrafi wozić podobne zdobycze punktowe, co na torze domowym. Jak chodzi o dyspozycję liderów, to tutaj raczej się nie obawiam. Bańdur, jeśli dostanie motocykl od Świercza, to może coś ugra [ta trójeczka w meczu z PSŻ była podobno na moto od Piotrka]
Polonia, szczególnie u siebie, jest bardzo mocną drużyną. Zresztą, jak my w Krośnie. Myślę, że może być takie 46:44, albo 43:47 dla Polonii.
Moim zdaniem specyfika torow w Krosnie i Bydgoszczy jest tak diametralnie inna ze czesc zawodnikow Wilkow bedzie miala z tym problem. Mam tu na mysli przede wszystkim juniorow i u24. Musielak w podcascie u Jacka Dreczki tez nie kryl ze to jego najmniej lubiany tor. Nadzieja to doswiadczenie w Polonii Berge i Bjerre, ale to moze byc malo.
- Propanbutan
- szkółkowicz
Raczej Kenio i Dimitri to zdecydowanie za mało. Jak Musielak z Jamrogiem się nie dostosują ustawieniami, to wymiar porażki może być spory, stąd prześladuje mnie to wspomnienie Rybnika w zeszłym sezonie 

Ustawienia to jedno, ale zawracanie w luku tylnym kolem 20cm od bandy to drugie 

- Propanbutan
- szkółkowicz
No i tu jest właśnie problem. Musielak potrafi na takim torze, ale jak sam przyznaje, tor w Bydzi mu nie leży.Speed pisze: pt maja 09, 2025 5:41 amUstawienia to jedno, ale zawracanie w luku tylnym kolem 20cm od bandy to drugie
- Propanbutan
- szkółkowicz
Nie miałem wcześniej czasu naskrobać czegoś na spokojnie. Ogólnie wynik przewidywalny, bo zabrakło punktów i Drejera i Bańdura. Gdyby oni dołożyli troszeczkę, to można było pokusić się może nie o zwycięstwo, ale na pewno o remis. Mam nadzieję, że Pollestad po powrocie okaże się lepiej punktującym zawodnikiem od Williama. Jestem natomiast spokojny o bonus dla Krosna. Tor kartoflisko, aż opony zrywało
Popisów aktorskich i braku wykluczenia zawodnika po tym, jak ewidentnie podciął Jamroga to nawet nie chce mi się komentować i nie zamierzam się z nikim kłócić. Przychylam się do opinii w internecie, które mówiły o pchaniu wyniku dla Bydgoszczy, bo wcale nie była taka mocna na swoim torze. Nie była ani Bydgoszcz mocna, ani Krosno dobre. Krosno pojechało równo, ale nie na tyle równo, jak od tej drużyny można się spodziewać. Wynik jest jaki jest i ciężko tutaj się z kimkolwiek kłócić. Jak już wspomniałem, William i Szymon muszą mocno nad sobą pracować. Tu można było wyciągnąć jak nie remis, to mniejszą różnicę punktową.

Popisów aktorskich i braku wykluczenia zawodnika po tym, jak ewidentnie podciął Jamroga to nawet nie chce mi się komentować i nie zamierzam się z nikim kłócić. Przychylam się do opinii w internecie, które mówiły o pchaniu wyniku dla Bydgoszczy, bo wcale nie była taka mocna na swoim torze. Nie była ani Bydgoszcz mocna, ani Krosno dobre. Krosno pojechało równo, ale nie na tyle równo, jak od tej drużyny można się spodziewać. Wynik jest jaki jest i ciężko tutaj się z kimkolwiek kłócić. Jak już wspomniałem, William i Szymon muszą mocno nad sobą pracować. Tu można było wyciągnąć jak nie remis, to mniejszą różnicę punktową.