Lokalizacje IMP

Miejsce na wszelkie dyskusje na temat IMP!
Awatar użytkownika
Żużlowy Matematrix
Admin
Kontakt:

Lokalizacje IMP

Post autor: Żużlowy Matematrix »

Dostaliśmy informacje na temat miast w jakich rozegrane zostaną w tym roku finały IMP.

Toruń
Ostrów
Częstochowa

Jak się na to zapatrujecie? Waszym zdaniem to dobry wybór?

O ile jeszcze Częstochowę jestem w stanie zrozumieć jako reprezentanta ekstraligi (chociaż frekwencja na ostatnim SEC może poddawać to pod wątpliwość), Ostrów jako pierwszoligowy ośrodek jest jak najbardziej spoko, tak pchania na siłę kolejny raz dużej imprezy do Torunia jest moim zdaniem jakimś żartem. W Toruniu w ostatnich latach były praktycznie wszystkie możliwe imprezy. W tym roku czeka ich kolejna czyli SON. Co w oczywisty sposób powoduje lekki przesyt. Gdzie ta idea robienia trzy rundowego cyklu żeby pokazać mniejsze ośrodki? Myślę że są takie chociażby w KLŻ które zasługują na możliwość goszczenia najlepszych zawodników w Polsce. Ile w tym sportu a ile polityki i rewanżu za wypowiedzi prezesów KLŻ na temat słabych warunków współpracy z Canal+?
Awatar użytkownika
Generator Traumy
kibic

Re: Lokalizacje IMP

Post autor: Generator Traumy »

Jako mieszkaniec Torunia cieszę się, bo będę mógł obejrzeć zawody na żywo, ale też uważam, że to bezsensu, wszystko co możliwe odbywa się w Toruniu, ja rozumiem, że zawody na motoarenie wyglądają z roku na rok coraz ciekawiej, a w ostatnim sezonie moim zdaniem był to jeden z najciekawszych torów z wszystkich lig, a do tego stadion jest najpiękniejszy w Polsce, ale zdecydowanie zamiast Torunia powinien być jakiś ośrodek zespołu z KLŻ lub 2 Ekstraligi.
Powoduję traumę u swoich przeciwników :twisted:
superczynsky
kibic

Post autor: superczynsky »

Fajnie, bo jakiś powiew świeżości jest z tymi torami, nawet mimo Torunia, ale ostatni raz IMP był tam w 2008 roku.
Chociaż ja bym chyba optował za wyborem jednego toru z każdej klasy rozgrywkowej.
Awatar użytkownika
siivvy
kibic

Post autor: siivvy »

Tez uwazam, ze skoro sa trzy rundy to kazda powinna byc na stadionie kazdej klasy rozrywkowej, w takiej kolejnosci.

1 runda - stadion PGE Ekstraliga (mistrz Polski)
2 runda - stadion 2 Metalkas
3 runda - stadion KLZ

Final w KLZ bo wiadomo, ze o medale walczyc beda zawodnicy z Ektraligi, a tory z KLZ sa im najmniej znane. Z frekfencja mysle ze problemu by nie bylo.
Wiadomo, ze niektorzy powiedza infrastuktura i w ogole ale w Opolu tez nie ma infrastuktury, a zloty kask da sie zorganizowac. Moze takie turnieje poprostu zmotywuja miasta zeby poprawic infrastukture.
To jest myslenie zyczeniowe bo jak wiadomo w klawiature latwo wyklikac, a rzeczywistosc jest zupelnie inna.
ODPOWIEDZ

Wróć do „IMP”