bel pisze: śr mar 19, 2025 4:04 pm
Cześć,
jestem nowy na forum.
Chciałem Was zapytać czy taka Eliga Manager pochłania dużo czasu i gdzie ewentualnie mogę znaleźć jakiś regulamin, bo nie miałem z tym styczności, a korci mnie aby się przyłączyć do zabawy. Jakieś objaśnienie też mile widziane
pozdrawiam,
Cześć, jeżeli chodzi o regulamin to jest on dostępny tutaj:
https://ekstraliga.pl/se/regulamin-eliga-manager
Jest to wersja na poprzedni sezon i niewykluczone że w obecnym będzie on wyglądał delikatnie inaczej ale podstawowe zasady gry jak najbardziej można poznać. W dużym skrócie gra polega na tym że wybieramy sobie zawodników do drużyny przy uwzględnieniu obostrzeń dotyczących liczby zagranicznych zawodników, juniorów, zawodników u24 i u23 i dostosowując ich KSM tak żeby nie przekroczyć określonego limitu.
Czy gra pochłania dużo czasu? Znam osoby którym pochłania bardzo dużo, znam osoby którym pochłania bardzo mało. Na pewno nie jest tak, że żeby grać trzeba ten czas poświęcać codziennie. Tak na prawdę od Ciebie zależy jak bardzo chcesz się zagłębić w analizę występów poszczególnych zawodników których widział byś w drużynie. Taki główne momenty na te analizy to okienka transferowe w których możesz dokonywać zmian w swojej drużynie. W poprzedniej edycji wypadały one po 4,7,10,14 i 16 kolejce.
Bliżej sezonu jak już znany będzie regulamin tegorocznej kampanii na pewno pojawi się dużo rozmów o składach czy to na forum czy na YouTube.
Sam od siebie polecam grę bo moim zdaniem można się przy niej fajnie bawić i z większą ciekawością śledzić wyniki spotkań w których posiadamy "swoich" zawodników.
Jeżeli będziesz miał jakieś pytanie albo wątpliwości odnośnie samej rozgrywki to śmiało pytaj. Postaramy się pomóc.