Włókniarz Częstochowa

Podziel się z nami opinią o Ekstraligowych zespołach!

Które miejsce na koniec sezonu zajmie Włókniarz Częstochowa?

Czas głosowania minął sob kwie 19, 2025 11:42 pm

1
0
Brak głosów
2
0
Brak głosów
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
6
30%
7
12
60%
8
2
10%

Liczba głosów: 20

Awatar użytkownika
Żużlowy Matematrix
Admin
Kontakt:

Włókniarz Częstochowa

Post autor: Żużlowy Matematrix »

Włókniarz Częstochowa:
  • Piotr Pawlicki
  • Kacper Woryna
  • Jason Doyle
  • Mads Hansen
  • Wiktor Lampart (u24)
  • Philip Hellstroem-Baengs (u24)
  • Mateusz Świdnicki (u24)
  • Szymon Ludwiczak (u21)
  • Franciszek Karczewski (u21)
  • Kacper Halkiewicz (u21)
  • Paweł Caban (u21)
  • Alan Ciurzyński (u21)
  • Hubert Gibki (u21)
  • Kajetan Kupiec (u21)
  • Cezary Mercik (u21)
  • Igor Nabiałkowski (u21)
  • Dawid Rozpędek (u21)
  • Bartosz Śmigielski (u21)
  • Szymon Wolski (u21)
KrzysztofD
kibic

Re: Włókniarz Częstochowa

Post autor: KrzysztofD »

Trudny sezon przed Włókniarzem. Miejsce raczej 6-7. Poniżej średnie zawodników. Od razu zaznaczam, że moim zdaniem nie ma opcji, że Świdnicki bądź Hellstroem-Bangs będą konkurencją dla Lamparta :)

Kod: Zaznacz cały

Kacper Woryna		Włókniarz Częstochowa	14	70	115	13	128	1,829
Piotr Pawlicki		Falubaz Zielona Góra	16	80	130	4	134	1,675
Mads Hansen		Włókniarz Częstochowa	14	57	78	16	94	1,649
Jason Doyle		GKM Grudziądz		7	20	28	3	31	1,550
Wiktor Lampart		Apator Toruń		16	56	50	12	62	1,107
Kajetan Kupiec		Włókniarz Częstochowa	10	29	19	2	21	0,724
Szymon Ludwiczak	Włókniarz Częstochowa	11	25	16	2	18	0,720
Awatar użytkownika
Speed
junior

Post autor: Speed »

Krzysio Kasprzak zapowiada full pomoc dla Szweda i jestem ciekaw jego dyspozycji w nadchodzacym sezonie. Mam jednak obawy ze Filip jest zbyt podobny charakterystyka do swego nowego menedzera. Tzn. dobry gdy jest pod kolo i raczej bezradny na betonach, ktorych w Elidze multum.

A Lampart ze swa kariera sie konsekwentnie zwija i bede bardzo zaskoczony gdybysmy mieli go ogladac w Elidze dluzej niz jeden sezon.

Ogolnie dla Czewy rok sie zapowiada zle. Moze wbrew logice cos ujada bo w ostatnich latach sklad byl a wynikow niet :)
KrzysztofD
kibic

Krzysio lubi dużo zapowiadać, ale lepiej dla PHB byłoby zacząć odbudowywać się w KLŻ
Awatar użytkownika
Żużlowy Matematrix
Admin
Kontakt:

Post autor: Żużlowy Matematrix »

KrzysztofD pisze: pn lut 03, 2025 10:56 am Krzysio lubi dużo zapowiadać, ale lepiej dla PHB byłoby zacząć odbudowywać się w KLŻ
Pytanie czy w KLŻ ktokolwiek byłby zainteresowany odbudowywaniem PHB. Najprędzej pewnie Landshut, Loko czy Kraków ale zagraniczne kluby raczej wolą swoich a obcokrajowców jeśli już to pewniejszych a Kraków długo był niewiadomą.
KrzysztofD
kibic

No to świadczy tylko o Włókniarzu jak chcą odbudowywać zawodnika, którego nie chcą w KLŻ
Adam
moderator
Kontakt:

Post autor: Adam »

Ja tam akurat jakoś dziwnie wierzę w Bangsa :) coś czuję że Krzysiu tam będzie naciskał na szanse dla młodego i może to wywalczyć :) Może Krzysiu akurat ma receptę na nieociosanego Szweda :) no rywala nie ma najmocniejszego... nie oszukujmy się ale znów wierzyć w Lamparta ? To chyba bym wolał postawić na tego P.H.Bangsa który przed sobą ma jeszcze kilka lat na tym u24 :) Prędzej uwierzę w dobry wynik Philipa i jemu życzę jak najbardziej niz Wiktora...
KrzysztofD
kibic

Zobaczymy po sezonie kto będzie miał rację :)
Awatar użytkownika
Speed
junior

A ja nie wierze w zadnego, ha!
;)
KrzysztofD
kibic

To swoją drogą :P Ale najlepsy już Lampart z tej trójki
Atomic
kibic

Post autor: Atomic »

Nie musi być aż tak źle jak większość uważa. Paradoksalnie odejście Madsena może rozwinąć Worynę, który teraz powinien poczuć się jak lider tego teamu. Inna sprawa, czy to mu pomoże czy raczej przeszkodzi ? Co by nie mówić o Doyle'u to jednak wciąż solidna ekstraligowa marka i swoje punkty zrobi. Hansen zanotował świetny sezon i może się jeszcze rozwinąć. Największym plusem może się okazał jednak transfer P.Pawlickiego, który gdzieś tam się po drodze zaplątał w tej swojej karierze. Częstochowski tor, świetny do ścigania jest jakby stworzony dla takich zawodników jak Piter i gdy się do niego porządnie dopasuje, może być wyjątkowo skuteczny. Dla niego to takie "jak nie tu i teraz to już nigdy". Juniorzy zatrzymali się w rozwoju i nie widać tam kogoś kto mógłby wystrzelić.
Nyka13
szkółkowicz

Post autor: Nyka13 »

Docierają do mnie sprzeczne informacje po wczorajszym wypadku Doyla w Anglii. Z jednej strony słychać, że wszystko dobrze z drugiej, że jednak jest jakiś problem ze ścięgnami. Ma ktoś w miarę sprawdzone informacje?

Edit. Włókniarz właśnie wrzucił na X (Hej bialo-zieloni i portale informacyjne. Z samego rana mamy dla Was informacje na temat Jasona Doyle'a, który wczoraj zanotował upadek w Anglii. Jason przekazał nam, że wszystko jest OK. Można przekazać dalej 😎)
Awatar użytkownika
Speed
junior

Fani Hellstroma Bengsa chyba nie beda u progu sezonu zbyt szczesliwi. Wczoraj wozil go Ludwiczak, a dzis we Wroclawiu:
Walkę o 3 miejsce niespodziewanie stoczył Kumaszka z Hellstroemem-Baengsem, kilkukrotnie zmieniali się na trzeciej pozycji, ale ostatecznie górą zawodnik Sparty, za co otrzymał gromkie brawa od kibiców.
KK, ratuj! ;)

P.S. No i co ze Swidnickim? Ponoc trenowal i to z dobrym skutkiem, a teraz juz go nie widac
Nyka13
szkółkowicz

Post autor: Nyka13 »

W którymś wywiadzie KK twierdził, że Philip w ciągu 4/5 lat zamelduje się w GP. No nie widzę tego jak do tej pory
Awatar użytkownika
Speed
junior

Chciałem poinformować, że właśnie odjechałem swój ostatni mecz w karierze. Definitywnie zdecydowałem, że niestety kończę ze speedwayem. Robię to ze względów osobistych. Wszystko nie szło to w kierunku, w którym bym chciał. Na początku sezonu jakieś przebłyski były, ale im dalej w las, tym gorzej. Nie chcę zajmować chłopakom miejsca w składzie. Tę decyzję trzeba było podjąć. Jest ona bardzo trudna dla mnie, ale cóż, takie jest życie — powiedział sam zainteresowany dla klubowej strony Włókniarza.

M.Świdnicki.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zespoły”