ROW Rybnik

Podziel się z nami opinią o Ekstraligowych zespołach!

Które miejsce na koniec sezonu zajmie ROW Rybnik?

Czas głosowania minął sob kwie 19, 2025 11:45 pm

1
0
Brak głosów
2
0
Brak głosów
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
1
4%
7
4
17%
8
18
78%

Liczba głosów: 23

Awatar użytkownika
Żużlowy Matematrix
Admin
Kontakt:

ROW Rybnik

Post autor: Żużlowy Matematrix »

ROW Rybnik:
  • Gleb Czugunow
  • Maksym Drabik
  • Nicki Pedersen
  • Chris Holder
  • Rohan Tungate
  • Jesper Knudsen (u24)
  • Kacper Pludra (u24)
  • Maksym Borowiak (u21)
  • Kacper Tkocz (u21)
  • Paweł Trześniewski (u21)
  • Kamil Winkler (u21)
  • Szymon Tomaszewski (u21)
Awatar użytkownika
Krzysztof M.
kibic

Re: ROW Rybnik

Post autor: Krzysztof M. »

Sparingi przedsezonowe:
✅ 25 marca TEXOM STAL RZESZÓW- wyjazd
✅ 26 marca FOGO UNIA LESZNO- dom :?:
✅ 30 marca BETARD SPARTA WROCŁAW - wyjazd
✅ 1 kwietnia FOGO UNIA LESZNO - wyjazd
✅ 2 kwietnia STELMET FALUBAZ ZIELONA GÓRA - dom :?:
✅ 5 kwietnia TEXOM STAL RZESZÓW - dom :?:
✅ 6 kwietnia BETARD SPARTA WROCŁAW - dom :?:
✅ 9 kwietnia STELMET FALUBAZ ZIELONA GÓRA - wyjazd

Z jednej strony informacja, a z drugiej zapytanie :?: do kibiców ROW-u:
1. Wejście za free czy biletowane ?
2. Czy w poprzednich sparingach przedsezonowych była możliwość zaparkowania auta w okolicach stadionu ... czy trochę dalej (bo ludzi kupa) ?
I to na tyle ode mnie do Was.
8-)
KrzysztofD
kibic

Post autor: KrzysztofD »

Raczej szykuje się spadek. Aczkolwiek przy systemie z play-down, wystarczy że taka Stal, która nie ma (póki co) drugiego juniora i U24 w meczach o utrzymanie będzie miała kontuzjowanego np Thomsena i może być różnie...

Drużyna ROW-u będzie chociaż budziła ciekawość. Bo zespół Ostrovii z 2022 był po prostu miałki. Tutaj mamy kilka ciekawych charakterów (łącznie z prezesem), więc możemy spodziewać się kilku aferek :)

Poniżej średnie zawodników. Dodałem też Borowiaka, który póki co nie wiadomo gdzie wyląduje. Plus jest taki, że Mrozek ściągnął z pierwszej ligi w miarę czołowych zawodników. A że Holder i Nicki bliżej emerytury, to cóż... W zeszłym sezonie pozytywnie zaskoczył mnie Czugunow, więc dalej liczę na jego rozwój. Moim ulubieńcem jest też Tungate i wierzę, że on pokaże że do SE się nadaje

Kod: Zaznacz cały

Zawodnik		Klub (liga)		M	B	Pkt	B	P+B	Śr.B.
Gleb Czugunow		Ostrovia Ostrów (1)	18	83	177	9	186	2,241
Chris Holder		Ostrovia Ostrów (1)	18	93	185	17	202	2,172
Nicki Pedersen		Stal Rzeszów (1)	14	69	139	6	145	2,101
Rohan Tungate		ROW Rybnik (1)		20	104	193	22	215	2,067
Maksym Drabik		Włókniarz Częstochowa	14	61	80	7	87	1,426
Maksym Borowiak (?)	ROW Rybnik (1)		19	46	47	10	57	1,239
Paweł Trześniewski	ROW Rybnik (1)		19	48	56	2	58	1,208
Jesper Knudsen		Stal Rzeszów (1)	14	49	41	3	44	0,898
Kacper Tkocz		ROW Rybnik (1)		19	33	21	6	27	0,818
Kacper Pludra		GKM Grudziądz		16	41	21	8	29	0,707
Awatar użytkownika
Speed
junior

Post autor: Speed »

Maksym Drabik kapitanem drużyny. Fakt, ze ciezko tam wybrac kogos sensownego do tej kluczowej w zuzlu roli, ale jednak wybor druzyny dosc zaskakujacy ;)
Awatar użytkownika
Żużlowy Matematrix
Admin
Kontakt:

Post autor: Żużlowy Matematrix »

Speed pisze: sob mar 08, 2025 10:21 pm Maksym Drabik kapitanem drużyny. Fakt, ze ciezko tam wybrac kogos sensownego do tej kluczowej w zuzlu roli, ale jednak wybor druzyny dosc zaskakujacy ;)
No właśnie sęk w tym że tam praktycznie żaden z zawodników do roli kapitana nie pasował. Pytanie jakie były kulisy tego wyboru. Czy decydowała "góra" czy jakieś głosowanie zawodników jak to czasem bywa w niektórych klubach. Jeśli zarząd decydował to może coś na zasadzie: "pokażmy, że mu ufamy i w niego wierzymy". Dużo się przecież mówi że w Rybniku mają plan jak przywrócić Maksyma na dobre tory. Może to właśnie część tego planu.
Awatar użytkownika
Speed
junior

Z kontekstu artykulow i wypowiedzi (!) Drabika wynika ze wybierali zawodnicy.
Szumi
kibic

Post autor: Szumi »

Nic nie ryzykują, jeśli to pomoże zmienić nastawienie zawodnika to będzie duży plus. Dać mu kredyt zaufania. Będzie zachwyt, albo wielka klapa.
Awatar użytkownika
Issy
kibic

Post autor: Issy »

Dla mnie tylko jedna osoba była konkretna na kapitana. Rohan Tungate. Przyczynil sie do awansu do ekstraligii i jako, ze pozostal w drużynie jako jeden z nielicznych to wlasnie on powinien zostać kapitanem.
Nie mniej rozumiem dlaczego to wlasnie Maksym doznal tego zaszczytu ( lub nie - to sie okaze) . W Rybniku jest fajna atmosfera, fajni kibice, fajny klub, moze i Maksym wlasnie tego potrzebuje, to mu doda skrzydeł, tutaj sie odbuduje tak jak juz nie jeden zawodnik przychodzący do Rybnika, choć uwazam, ze Rohan został tak czy inaczej pokrzywdzony.
Tam, gdzie się kończy logika zaczyna się żużel.
Szumi
kibic

Post autor: Szumi »

Wydaje mi się ,że nie został kapitanem z uwagi na to, że są wątpliwości czy załapie się do składu :roll:
Adam
moderator
Kontakt:

Post autor: Adam »

Myślę że w Rybniku pewny składu może być tylko Pludra bo Knudsen lepszy od niego na pewno nie jest... a tak to rotacja spora... ja nawet myślałem że Maksym może mieć najmniejsze szanse na skład bo czemu nie byli by Rybnic,anie wystartować czymś na wzór
1. C.Holder
2. R.Tungate
3. G.Czugunow
4. K.Pludra
5. N.Pedersen
6. M.Borowiak
7. P.Trześniewski
8. K.Tkocz

A w takim wypadku no ciężko odstawic kapitana więc pewnie będą go tam próbowali dowartościować jak.bardzi ważnym ogniwem jest żeby się poczuł i pewnie dostanie ten podstawowy skład
Awatar użytkownika
Speed
junior

Seniorska kadra jest taka ze skladu nie jest pewny nikt, niezaleznie czy obco czy Polak. W razie potrzeby mozna zonglowac Pludra i Knudsenem bo obaj gwarantują praktycznie tyle samo czyli nic ;)
Jak sie tak przygladam kadrze Wlokniarza to ten ROW coraz bardziej mi sie zaczyna podobac i moze jakiegos psikusa na koniec sezonu wywinac ;)
tomciorow

Post autor: tomciorow »

Martwi mnie, że zawodnik który zżył się najbardziej z rybnickimi kibicami nie będzie kapitanem.
Tungat'e udowodnił w zeszłym sezonie znalazł z nami wspólny język i było widać, że podobało mu się to co działo się po meczach.
Ostatni bieg w Bydzi i zwycięstwo dające awans budziło nadzieję, że to prawdziwy kapitan i zawodnik, który zasługuje na funkcję kapitana.
Jak widać jednak prezes ma nowego pupila albo chce żeby tak było..
Drabik kapitanem. Może w szaleństwie jest metoda :)
Może chciano zrobić na przekór Włókniarzowi gdzie kapitanem został Kacper Woryna.
Awatar użytkownika
Speed
junior

Sezon przed nami dlugi ale juz widac ze druzyna z Rybnika jest JAKAŚ i bedzie potrafila sie niejednemu postawic. Jesli tak jak dzis, w decydujacych meczach poszczegolni zawodnicy zgraja sie i pokaza swoj potencjal, to maja szanse.
Tym bardziej ze inauguracja potwierdzila ze Wlokniarz jest cienki jak zupa z saszetki, a i Stal bedzie sie mordowac.
Awatar użytkownika
Issy
kibic

Post autor: Issy »

Oczywiście cieszę się, że Rybnik wygrał, ale najbardziej cieszy mnie występ Tungata, bo ja cały czas mam poczucie , że został potraktowany trochę po macoszemu. Raz, że nie został kapitanem, dwa, że musi walczyć o skład, a należy mu się po poprzednim sezonie jak nikomu innemu, a trzy .. mam do niego jakiś sentyment, fajny zawodnik, skradł moją sympatię do siebie.

No nic, to tylko pierwszy mecz , nie za mocny przeciwnik i na swoim terenie,bardzo fajnie pojechała cała drużyna, ale kolejne mecze będą cięższe, trzeba trzymać mocno kciuki za jak najlepsze wyniki , yno ROW 💪💚🖤
Tam, gdzie się kończy logika zaczyna się żużel.
Awatar użytkownika
Speed
junior

Czy sa jakies regulaminowe przeciwskazania temu, by w Rybniku Pludre wstawic w sklad jako Polaka kevlara i zastepowac rezerwowym Knudsenem, jesli bylby lepszy? Wowczas wystarczylby Drabik lub Czugunow, a nie obaj.

Nie nadazam za tymi przepisami w U24, pamietam ze te mozliwosci taktyczne bywaly np zmienne w zaleznosci od poziomu rozgrywkowego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zespoły”