Hej

Zauważyłeś problem w działaniu strony lub forum? Daj nam znać!
Awatar użytkownika
Generator Traumy
kibic

Hej

Post autor: Generator Traumy »

Jeśli chodzi o jakieś pomysły w lepszym funkcjonowaniu forum, to może warto się pochylić przykładowo nad:

1. Dodaniem jakiegoś tła, trochę urozmaiceniem tego forum, bo wydaje się takie strasznie puste, bardzo jaskrawe i wszystko zlewa się w jedną całość przeglądając wątki, być może lepiej sprawdziło by się ciemniejsze tło zamiast tak mocno jebitnego białego ( tym bardziej, że jednak to żużlowe forum, a nie skoki narciarskie, nie musi być tak biało :shock: :P :lol:
2. Większa czcionka moim zdaniem jest konieczna, ogólnie wszystko jest trochę za małe.
4. Trochę więcej kolorów, żeby forum było trochę bardziej żywe i zachęcało użytkownika do przesiadywania na nim. ( przykładowo każdy dział może mieć inny kolor i już trochę bardziej się będzie wyróżniać) lub nowy użytkownik kolorek taki, użytkownik z ilością postów taką i taką jakiś inny.
5. Więcej emotikon, być może pomyślenie nad dodaniem możliwości "lajkowania" danego postu, w stylu "lubię to, nie lubię, złość, haha itp to zrobi trochę większy ruch na stronie, gdy ktoś nie chcę pisać wiadomości w danym wątku.
6. Brak powiadomień po odpowiedzi w wątku.
7. Zwiększenie rozmiaru "avatara", bo jest bardzo malutki ( podejrzewam, że zmiana z 90x90 na 150x150 spokojnie już by wystarczyła )

Wiem, że może nie chcecie dodawać takich funkcji, żeby było "poważniej", ale czasy są jakie są i w 2025 roku takie rzeczy są już potrzebne żeby utrzymać ruch na forum i żeby zachęcać "od pierwszego wejrzenia" do pozostania na nim

Jako taki przykład o co mi chodzi, podam przykładowe forum (to nie żadna reklama)

https://forum.scigacz.pl

Są to tylko luźne propozycję, ale jak na początek to nie jest źle, a może być tylko lepiej!

Powodzenia Panowie :D :twisted:

ps Do założenia tego tematu skłoniło mnie to, że pokazałem dwóm znajomym oglądającym żużel to forum, gdy byli dzisiaj u mnie i chłopy ponad 30 lat stwierdzili, że takie nudne i bez życia te forum jest, a chciałbym żeby to forum żyło i były fajne dyskusję, więc i są potrzebni użytkownicy, nawet tacy jak Ci gamonie (a pewnie takich jest większość) ;) :lol: :P
Powoduję traumę u swoich przeciwników :twisted:
Awatar użytkownika
Żużlowy Matematrix
Admin
Kontakt:

Re: Hej

Post autor: Żużlowy Matematrix »

Generator Traumy pisze: czw lut 27, 2025 10:14 pm 1. Dodaniem jakiegoś tła, trochę urozmaiceniem tego forum, bo wydaje się takie strasznie puste, bardzo jaskrawe i wszystko zlewa się w jedną całość przeglądając wątki, być może lepiej sprawdziło by się ciemniejsze tło zamiast tak mocno jebitnego białego ( tym bardziej, że jednak to żużlowe forum, a nie skoki narciarskie, nie musi być tak biało :shock: :P :lol:
Kwestia do rozważenia.
Generator Traumy pisze: czw lut 27, 2025 10:14 pm 4. Trochę więcej kolorów, żeby forum było trochę bardziej żywe i zachęcało użytkownika do przesiadywania na nim. ( przykładowo każdy dział może mieć inny kolor i już trochę bardziej się będzie wyróżniać) lub nowy użytkownik kolorek taki, użytkownik z ilością postów taką i taką jakiś inny.
Różne grupy użytkowników posiadają różne kolory nicka. Więcej na ten temat możesz zobaczyć w legendzie na dole strony. Nie wykluczone że będą powstawać nowe grupy określające "staż" na forum.
Generator Traumy pisze: czw lut 27, 2025 10:14 pm 5. Więcej emotikon, być może pomyślenie nad dodaniem możliwości "lajkowania" danego postu, w stylu "lubię to, nie lubię, złość, haha itp to zrobi trochę większy ruch na stronie, gdy ktoś nie chcę pisać wiadomości w danym wątku.
Zamysł jest taki że ma to być forum dyskusyjne a nie kopia Facebooka. Mamy już fanpage na FB i tam możemy wyrażać swoje emocje jeżeli nie chcemy dyskutować. Tutaj zapraszamy osoby chętne do dyskusji i chcące się na dane tematy wypowiadać albo chociażby poznać opinie innych osób.
Generator Traumy pisze: czw lut 27, 2025 10:14 pm 6. Brak powiadomień po odpowiedzi w wątku.
Możesz sobie poustawiać w profilu jakie powiadomienia chcesz otrzymywać. Jeżeli ktoś cytuje Twój post to w domyślnej wersji na pewno takie powiadomienie otrzymasz. O czym się zresztą przekonasz gdy wyślę tego posta ;)
Generator Traumy pisze: czw lut 27, 2025 10:14 pm 7. Zwiększenie rozmiaru "avatara", bo jest bardzo malutki ( podejrzewam, że zmiana z 90x90 na 150x150 spokojnie już by wystarczyła )
Zwiększone do 150x150
Generator Traumy pisze: czw lut 27, 2025 10:14 pm ps Do założenia tego tematu skłoniło mnie to, że pokazałem dwóm znajomym oglądającym żużel to forum, gdy byli dzisiaj u mnie i chłopy ponad 30 lat stwierdzili, że takie nudne i bez życia te forum jest, a chciałbym żeby to forum żyło i były fajne dyskusję, więc i są potrzebni użytkownicy, nawet tacy jak Ci gamonie (a pewnie takich jest większość) ;) :lol: :P
Nic dziwnego że na razie forum jest "bez życia" zostało otwarte miesiąc temu a w żużlu trwa właśnie najbardziej "martwy" okres. Brak rozgrywek ligowych a co za tym idzie brak lajwów na kanale YouTube nie pomaga również w promowaniu więc spodziewamy się co raz większego ruchu na forum wraz ze startem sezonu i liczymy na to że będzie ono miejscem gdzie można spokojnie porozmawiać na każdy temat.

Pozdrawiamy i dziękujemy za podzielenie się swoją opinią!
Awatar użytkownika
Generator Traumy
kibic

Żużlowy Matematrix pisze: czw lut 27, 2025 11:20 pm
Generator Traumy pisze: czw lut 27, 2025 10:14 pm 1. Dodaniem jakiegoś tła, trochę urozmaiceniem tego forum, bo wydaje się takie strasznie puste, bardzo jaskrawe i wszystko zlewa się w jedną całość przeglądając wątki, być może lepiej sprawdziło by się ciemniejsze tło zamiast tak mocno jebitnego białego ( tym bardziej, że jednak to żużlowe forum, a nie skoki narciarskie, nie musi być tak biało :shock: :P :lol:
Kwestia do rozważenia.
Generator Traumy pisze: czw lut 27, 2025 10:14 pm 4. Trochę więcej kolorów, żeby forum było trochę bardziej żywe i zachęcało użytkownika do przesiadywania na nim. ( przykładowo każdy dział może mieć inny kolor i już trochę bardziej się będzie wyróżniać) lub nowy użytkownik kolorek taki, użytkownik z ilością postów taką i taką jakiś inny.
Różne grupy użytkowników posiadają różne kolory nicka. Więcej na ten temat możesz zobaczyć w legendzie na dole strony. Nie wykluczone że będą powstawać nowe grupy określające "staż" na forum.
Generator Traumy pisze: czw lut 27, 2025 10:14 pm 5. Więcej emotikon, być może pomyślenie nad dodaniem możliwości "lajkowania" danego postu, w stylu "lubię to, nie lubię, złość, haha itp to zrobi trochę większy ruch na stronie, gdy ktoś nie chcę pisać wiadomości w danym wątku.
Zamysł jest taki że ma to być forum dyskusyjne a nie kopia Facebooka. Mamy już fanpage na FB i tam możemy wyrażać swoje emocje jeżeli nie chcemy dyskutować. Tutaj zapraszamy osoby chętne do dyskusji i chcące się na dane tematy wypowiadać albo chociażby poznać opinie innych osób.
Generator Traumy pisze: czw lut 27, 2025 10:14 pm 6. Brak powiadomień po odpowiedzi w wątku.
Możesz sobie poustawiać w profilu jakie powiadomienia chcesz otrzymywać. Jeżeli ktoś cytuje Twój post to w domyślnej wersji na pewno takie powiadomienie otrzymasz. O czym się zresztą przekonasz gdy wyślę tego posta ;)
Generator Traumy pisze: czw lut 27, 2025 10:14 pm 7. Zwiększenie rozmiaru "avatara", bo jest bardzo malutki ( podejrzewam, że zmiana z 90x90 na 150x150 spokojnie już by wystarczyła )
Zwiększone do 150x150
Generator Traumy pisze: czw lut 27, 2025 10:14 pm ps Do założenia tego tematu skłoniło mnie to, że pokazałem dwóm znajomym oglądającym żużel to forum, gdy byli dzisiaj u mnie i chłopy ponad 30 lat stwierdzili, że takie nudne i bez życia te forum jest, a chciałbym żeby to forum żyło i były fajne dyskusję, więc i są potrzebni użytkownicy, nawet tacy jak Ci gamonie (a pewnie takich jest większość) ;) :lol: :P
Nic dziwnego że na razie forum jest "bez życia" zostało otwarte miesiąc temu a w żużlu trwa właśnie najbardziej "martwy" okres. Brak rozgrywek ligowych a co za tym idzie brak lajwów na kanale YouTube nie pomaga również w promowaniu więc spodziewamy się co raz większego ruchu na forum wraz ze startem sezonu i liczymy na to że będzie ono miejscem gdzie można spokojnie porozmawiać na każdy temat.

Pozdrawiamy i dziękujemy za podzielenie się swoją opinią!

1. Super, a co z wielkością czcionki, czy to rozważycie, czy zostaniecie przy aktualnej wielkości?

4. Widziałem, ale właśnie jest ich bardzo mało, a nawet taka głupota jak inny kolorek nicku zachęca do większej aktywności użytkowników w tematach ( mówię z doświadczenia )

5. Rozumiem, ale mówienie o tym, że "lajkowanie" nie pasuje do forum dyskusyjnego i jest domeną facebooka jest trochę dziwne, bo na wielu forach dyskusyjnych jest taka opcja i urozmaica dyskusję, a osobiście uważam, że dyskusja i wyrażanie emocji idzie ze sobą w parze, ale nie będę się z tym narzucał.

6. Faktycznie, mój błąd ;)

7. Super, ale zdjęcia w podpisach chyba też muszą mieć jakieś ograniczenie, bo przykładowo moje jest potężne w tym momencie :) :shock:

8. Nie chodziło mi o to, że jest mała aktywność na forum, bo to zrozumiałe, że dopiero wszystko się rozkręci, z tym bez życia chodziło mi o to, że jest takie puste jeśli chodzi o sam wygląd i tutaj przydałoby się pomyśleć nad lekkim podrasowaniem ( tło itp)

Pozdrawiam chłopaki! :D 8-)
Awatar użytkownika
Żużlowy Matematrix
Admin
Kontakt:

Generator Traumy pisze: czw lut 27, 2025 11:40 pm
7. Super, ale zdjęcia w podpisach chyba też muszą mieć jakieś ograniczenie, bo przykładowo moje jest potężne w tym momencie :) :shock:
Poprawione. Musisz teraz dodać nowe zdjęcie do podpisu :D
Awatar użytkownika
Generator Traumy
kibic

Żużlowy Matematrix pisze: czw lut 27, 2025 11:47 pm
Generator Traumy pisze: czw lut 27, 2025 11:40 pm
Poprawione. Musisz teraz dodać nowe zdjęcie do podpisu :D
Nadal gigantyczne, ale może po prostu taki będzie Apator w tym sezonie i nie da się go pomniejszyć :D :lol:
Awatar użytkownika
Generator Traumy
kibic

Widzę, że teraz nie ma w ogóle opcji wstawienia obrazka? :D Będzie jeszcze, czy już usunięte na amen?
Awatar użytkownika
Żużlowy Matematrix
Admin
Kontakt:

Generator Traumy pisze: pt lut 28, 2025 6:52 pm Widzę, że teraz nie ma w ogóle opcji wstawienia obrazka? :D Będzie jeszcze, czy już usunięte na amen?
Na razie nie będzie :D
Awatar użytkownika
Generator Traumy
kibic

Żużlowy Matematrix pisze: pt lut 28, 2025 7:30 pm
Generator Traumy pisze: pt lut 28, 2025 6:52 pm Widzę, że teraz nie ma w ogóle opcji wstawienia obrazka? :D Będzie jeszcze, czy już usunięte na amen?
Na razie nie będzie :D
Mogłem się nie odzywać :lol:
Awatar użytkownika
LisekChytrusek
Admin
Kontakt:

Post autor: LisekChytrusek »

Nasze forum miało mieć taki właśnie vibe. Starych, oldschoolowych stron z początku Internetów. :D Nic mnie, nic więcej :) Bez reklam, krzykaczy i rozpraszaczy, gdy liczyła się tylko treść i rozmowa :) Ale dziękujemy za opinię. Kto wie dokąd zaprowadzą nas żużlowe tory w przyszłości. ;)
Nic mnie w życiu nie zaskoczy. Chyba, że regulamin żużlowy.
Awatar użytkownika
siivvy
kibic

Post autor: siivvy »

Mi z kolei brakuje dzialu w ktorym mozna byloby zakladac ogolne tematy o zuzlu.
Przykladowo gdybym chcial zalozyc temat pt.: "REGULAMIN - co Cie wkurze, co bys zmienil?" to nie ma gdzie go zalozec bo wszedzie sa kategorie Ekstraliga, 2 Ekstraliga, itp itd.
No chyba ze dzial TARGOWISKO jest na to przewidziany ale wtedy tematy typowo zuzlowe pomieszane by byly z tematami nie dotyczacymi zuzla.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Żużlowy Matematrix
Admin
Kontakt:

siivvy pisze: śr kwie 02, 2025 9:04 pm Mi z kolei brakuje dzialu w ktorym mozna byloby zakladac ogolne tematy o zuzlu.
Przykladowo gdybym chcial zalozyc temat pt.: "REGULAMIN - co Cie wkurze, co bys zmienil?" to nie ma gdzie go zalozec bo wszedzie sa kategorie Ekstraliga, 2 Ekstraliga, itp itd.
No chyba ze dzial TARGOWISKO jest na to przewidziany ale wtedy tematy typowo zuzlowe pomieszane by byly z tematami nie dotyczacymi zuzla.

Pozdrawiam
Utworzyłem kategorię Żużel i forum Dyskusje. Będzie to miejsce na wszystkie ogólne dyskusje nie dotyczące konkretnie żadnej z lig więc śmiało możesz tam teraz zakładać tematy.

Dziękujemy bardzo za sugestię!

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Krzysztof M.
kibic

Post autor: Krzysztof M. »

Mnie brakuje dwóch rzeczy:

1. Takiego "paska" u góry:
Obrazek
Zwłaszcza "Nieprzeczytane posty".
Klikam sobie w to i nie muszę szukać czy coś nowego doszło.

2. Takiego czatu:
Obrazek
Czasami można by poklikać.
Zwłaszcza z SM-em. Bo nr telefonu strach Mu dać :lol:
Awatar użytkownika
Żużlowy Matematrix
Admin
Kontakt:

Krzysztof M. pisze: wt kwie 08, 2025 4:22 pm Mnie brakuje dwóch rzeczy:

1. Takiego "paska" u góry:
Obrazek
Zwłaszcza "Nieprzeczytane posty".
Klikam sobie w to i nie muszę szukać czy coś nowego doszło.

2. Takiego czatu:
Obrazek
Czasami można by poklikać.
Zwłaszcza z SM-em. Bo nr telefonu strach Mu dać :lol:
Temat został poruszony, zobaczymy co da się zrobić ;)

Dziękujemy za sugestię!

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Krzysztof M.
kibic

Post autor: Krzysztof M. »

Da się zrobić !!
Tylko trzeba się zgłosić do tego gościa ... który nie wie o tym , że się nie da !
:lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zgłoś problem”