Typy

Znasz się na żużlu? Miejsce w którym możesz porozmawiać o typach na nadchodzące spotkania!
Yerbomaniak
kibic

Typy

Post autor: Yerbomaniak »

Jak w temacie jeśli macie jakieś ciekawe rozkminy najlepiej w odniesieniu do oficjalnych kursów - to razem może zdziałamy więcej :D Moje przemyslenia: warto było stawiać na gospodarzy w kryterium asów kursy były dobre na Łoktajewa itd(analiza wsteczna zawsze skuteczna)
a obecnie - myślę że w GP atrakcyjny kurs jest na wygraną Bradyego Kurza 22:1, jeszcze w GP nie jeździł i nikt nie wie na co go stać, wygląda na to że jest w dobrej formie(bezkonkurencyjny w Australii, w sparingach pojechał najlepiej w Sparcie) - myślę że to się wydarzy częściej niż raz na 22 razy.
Awatar użytkownika
Żużlowy Matematrix
Admin
Kontakt:

Re: Typy

Post autor: Żużlowy Matematrix »

Yerbomaniak pisze: wt kwie 01, 2025 1:32 pm Jak w temacie jeśli macie jakieś ciekawe rozkminy najlepiej w odniesieniu do oficjalnych kursów - to razem może zdziałamy więcej :D Moje przemyslenia: warto było stawiać na gospodarzy w kryterium asów kursy były dobre na Łoktajewa itd(analiza wsteczna zawsze skuteczna)
a obecnie - myślę że w GP atrakcyjny kurs jest na wygraną Bradyego Kurza 22:1, jeszcze w GP nie jeździł i nikt nie wie na co go stać, wygląda na to że jest w dobrej formie(bezkonkurencyjny w Australii, w sparingach pojechał najlepiej w Sparcie) - myślę że to się wydarzy częściej niż raz na 22 razy.
Ja ogólnie zazwyczaj unikam betów całosezonowych z dwóch powodów:
- bardzo duża losowość, chociażby jakaś kontuzja i wszystko wywraca się do góry nogami
- zamrożenie kasy na długi okres czasu z zazwyczaj niewielkim zyskiem do wygenerowania

Co do Kurtza uważam, że nie powalczy o złoto w tym sezonie ale jeżeli gdzieś szukać niespodzianki i potencjalnego zysku to jest chyba najlepszą z opcji bo kurs na ten moment wydaje się być zbyt wysoki.
Yerbomaniak
kibic

Fajnie że się zgadzamy, też za długoterminowymi nie przepadam ale w kontekście forum, strony itd to jest dobra zabawa, a jeszcze lepsza wg mnie odnieść się do kursów. Z racji tak wysokiego kursu na Kurza - inwestycja będzie mała a potencjalny zysk niezły :) Zakładając że Brady będzie kręcił się w okolicy pierwszej 6tki prawdopodobnie będzie można ten typ zcashować z zyskiem w trakcie sezonu :)
Awatar użytkownika
Żużlowy Matematrix
Admin
Kontakt:

Yerbomaniak pisze: wt kwie 01, 2025 3:50 pm Fajnie że się zgadzamy, też za długoterminowymi nie przepadam ale w kontekście forum, strony itd to jest dobra zabawa, a jeszcze lepsza wg mnie odnieść się do kursów. Z racji tak wysokiego kursu na Kurza - inwestycja będzie mała a potencjalny zysk niezły :) Zakładając że Brady będzie kręcił się w okolicy pierwszej 6tki prawdopodobnie będzie można ten typ zcashować z zyskiem w trakcie sezonu :)
No właśnie pytanie czy na polskich stronach będzie można cashować takie długoterminowe zakłady. Nie do końca wiem jak to tutaj wygląda bo ostatnie lata spędziłem w UK grając na bet365 (smuteczek że w PL nie można). Inna sprawa że kurs wcale nie musi spadać nawet jeśli będzie się kręcił wysoko bo np może być 5-6 ale powiedzmy Bartek i Lambo będą na 1-2 z wyraźną przewagą. Żeby cash out był jakiś sensowny musiałby ten kurs spaść bardzo mocno i tu rodzi się pytanie czy jest to możliwe.
Yerbomaniak
kibic

Tak idealnie jest postawić gdzieś gdzie - nie ma podatku, jest dobry kurs i można zrobić Cashout. 2 z 3 spełnia Betclick(ma najwyższy w PL kurs obecnie 22 i brak podatku) niestety chyba nie można u nich zrobić cashoutu.
Awatar użytkownika
Żużlowy Matematrix
Admin
Kontakt:

Yerbomaniak pisze: wt kwie 01, 2025 4:32 pm Tak idealnie jest postawić gdzieś gdzie - nie ma podatku, jest dobry kurs i można zrobić Cashout. 2 z 3 spełnia Betclick(ma najwyższy w PL kurs obecnie 22 i brak podatku) niestety chyba nie można u nich zrobić cashoutu.
Jeżeli nie można cashować to ciężko będzie długofalowo generować na takich zakładach jakiś zysk. Znaczy wiadomo za drobne można pograć ale raczej w kategorii zabawy niż w kategorii długoterminowej strategii na zarabianie.
Yerbomaniak
kibic

Żużlowy Matematrix i z tym sobie poradzi - można sobie samemu cashout zrobić i w trakcie sezonu postawić resztę liczącej się stawki :) Tylko o zabawie rozmawiamy :) Bardziej serio to naturalnie lepszy risercz trzebaby zrobić ale temat otwarty - ktoś tu jeszcze może coś mądrego podrzuci :)
Awatar użytkownika
Żużlowy Matematrix
Admin
Kontakt:

Yerbomaniak pisze: wt kwie 01, 2025 4:50 pm Żużlowy Matematrix i z tym sobie poradzi - można sobie samemu cashout zrobić i w trakcie sezonu postawić resztę liczącej się stawki :) Tylko o zabawie rozmawiamy :) Bardziej serio to naturalnie lepszy risercz trzebaby zrobić ale temat otwarty - ktoś tu jeszcze może coś mądrego podrzuci :)
Na pewno dużo do ugrania będzie na pojedynczych meczach i tutaj myślę dużo dyskusji będzie się toczyć jak tylko zacznie się sezon ;) A tam już często idzie znaleźć perełki ;)
Yerbomaniak
kibic

Interesujące kursy na MPPK: Laguta 2,5 - Zmarzlik, Janowski - Dudek 2,6, Lublin - Sparta 2,45. Za chwilę życie to zweryfikuje :D
Nyka13
szkółkowicz

Post autor: Nyka13 »

Na dzisiaj kilka typów które rzuciły mi się w oczy
Zielona Góra - Lublin (-5,5) 1,88
PR.Pawlicki +6,5 1,60
W.Przyjemski wygra bieg numer 2 (1,75)
Awatar użytkownika
Żużlowy Matematrix
Admin
Kontakt:

Najlepiej ten Pawlicki wygląda moim zdaniem. Ma względnie łatwy numer. Dwa biegi w parze z Curzytkiem. Dwa starty na juniora rywali (choć raz na Wiktora więc łatwo nie będzie) i raczej powinien pojechać w 14 biegu więc uniknie najlepszych rywali.
Awatar użytkownika
Speed
junior

Post autor: Speed »

Jakby Motor jechal jak przyzwyczail w tamtym roku to ten Curzytek moze sie zamienic w np. Madsena z taktycznej ;)
Awatar użytkownika
Żużlowy Matematrix
Admin
Kontakt:

Wątpię że już w 5 biegu. W 10 prędzej więc tu trzeba sobie zadać pytanie czy Falubaz będzie tyle przegrywał i czy Madsen się zgodzi jechać taktyczną na Bartka :D
Nyka13
szkółkowicz

Nyka13 pisze: pt kwie 11, 2025 11:35 am Na dzisiaj kilka typów które rzuciły mi się w oczy
Zielona Góra - Lublin (-5,5) 1,88
PR.Pawlicki +6,5 1,60
W.Przyjemski wygra bieg numer 2 (1,75)
Idealnie trafiona inauguracja
Nyka13
szkółkowicz

Moje typy na dzisiaj

Częstochowa-Grudziądz 2 1,90
Bieg 4 meczu Cze-Gru Hansen-Tarasienko 1 1,88
Kto lepszy Gusts-Bloedorn 1 1,70