Wymiana drzwi na aluminiowe

Miejsce w którym możesz podzielić się z nami memami i sucharami!
monter
kibic

Wymiana drzwi na aluminiowe

Post autor: monter »

Zastanawiam się nad wymianą drzwi wejściowych do domu. Słyszałem dużo o aluminiowych ale nie wiem czy to dobry wybór. Czy ktoś ma doświadczenie z takimi drzwiami i może powiedzieć jak się sprawdzają w praktyce przez kilka lat?
ergele
kibic

Re: Wymiana drzwi na aluminiowe

Post autor: ergele »

Mam drzwi aluminiowe od prawie czterech lat i jestem naprawdę zadowolony. Przede wszystkim są mega wytrzymałe, nie trzeba ich konserwować tak jak drewnianych i nie odchodzą farby jak w stalowych. Izolacyjność termiczna jest naprawdę dobra, zimą nie czuć żadnych przeciągów a rachunki za ogrzewanie nie wzrosły. Estetyka też robi wrażenie, bo aluminium można wykończyć praktycznie w każdym kolorze i wyglądają bardzo nowocześnie. Jedyny minus to cena, bo są droższe od plastikowych, ale ja traktuję to jako inwestycję na lata. Warto zwrócić uwagę na odpowiednieProfile i progi termiczne żeby uniknąć mostków cieplnych. Jak będziesz wybierać to polecam sprawdzić ofertę tutaj https://www.reynaers.pl/produkty/drzwi-aluminiowe gdzie mają konkretne parametry i można porównać różne rozwiązania.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Strefa humoru”