Stal - Ostrovia

3 kolejka spotkań
Awatar użytkownika
Żużlowy Matematrix
Admin
Kontakt:

Stal - Ostrovia

Post autor: Żużlowy Matematrix »

Wszystko na temat spotkania Stali Rzeszów z Ostrovią Ostrów.
Atomic
kibic

Re: Stal - Ostrovia

Post autor: Atomic »

Stal Rzeszów jest na pewno faworytem tego meczu ale spacerek to raczej nie będzie. Seniorzy Stali jadą nieprzewidywalnie i nie widać tam jakiejś stabilizacji po dwóch meczach. Właściwie tylko Marcin Nowak jedzie bardzo dobrze i równo i faktycznie wygląda, że w tym sezonie może zrobić progres. Reszta jest bardzo nierówna i np. jeżeli pojedzie dobrze Rew i Thorsell to nie idzie Davidowi Bellego, gdy znowu ten ostatni odpalił w Bydgoszczy to nie istnieli Thorsell i Rew (zwłaszcza Australijczyk). Jeżeli wszystko zagra i poprawią się juniorzy, Stal będzie bardzo mocna.

Trzeba też pamiętać, że Ostrovii rzeszowski tor bardzo pasuje, w ubiegłym roku zdemolowali tam Stal 52-38 co sporo mówi... Zwłaszcza Luke Becker lubi ten tor, choć po meczu z Krosnem widać, że w tym sezonie on chyba będzie lubił wszystkie tory bo jest piekielnie mocny.

Ostrowia mocno powalczy ale jednak mecz minimalnie wygra Stal Rzeszów. Taki mój typ ;)
Awatar użytkownika
Propanbutan
szkółkowicz

Post autor: Propanbutan »

To może być spotkanie na styku do końca. Ekipa z Ostrowa jest podrażniona pierwsza porażką na własnym torze z Krosnem i będzie szukała możliwości odbicia się. Mieli sporo czasu na przepracowanie błędów. Trener miał swoje do przemyślenia, na pewno Stanisław coś mu też podpowiedział, gdzie szukać poprawek. Ciekawy jestem postawy Krakowiaka w dzisiejszym meczu.

Jeśli natomiast Rzeszów zrobi sobie tor pod siebie i Bellego z Nowakiem i Przedpełskim pojadą równo to, co potrafią to mogą się mocno postawić. Rzeszów na własnym torze na pewno będzie chciał się dobrze przed kibicami pokazać, bo mają strasznego pecha od początku tego sezonu. Najpierw Taj, później remis u siebie z Poznaniem, który tak na prawdę mógł się skończyć porażką, gdyby obsada nominowanych wyglądałaby inaczej, oraz porażka w Bydgoszczy. Chociaż ta porażka w Bydgoszczy pokazała, że Żurawie potrafią być mocne i postawić się nawet na wyjeździe, nawet z taką ekipą, jak Bydgoszcz, która pretenduje do awansu.

Bardzo czekam na ten mecz, oby tylko pogoda nie pokrzyżowała planów, bo w Krośnie właśnie pada i idzie od Bieszczad mocny front deszczowy w nasza stronę.
Awatar użytkownika
Propanbutan
szkółkowicz

Taki trochę mecz zawodnicy obu drużyn kontra tor. Większość meczu na styk. Krakowiak jak dalej będzie trzymał taki poziom to nawet o zatrudnienie w KLŻ będzie ciężko. Ja szczerze wątpię, że on zrobi w tym sezonie średnią powyżej 1.4, a do Rzeszowa pojechał chyba za karę. Nie wiem, co z tym chłopakiem się dzieje...
ptbjl
kibic

Post autor: ptbjl »

Krakowiak raczej podobnie jak na IMP w Poznaniu, STRAJKUJE.
Awatar użytkownika
Żużlowy Matematrix
Admin
Kontakt:

Post autor: Żużlowy Matematrix »

Propanbutan pisze: sob maja 03, 2025 9:50 pm Taki trochę mecz zawodnicy obu drużyn kontra tor. Większość meczu na styk. Krakowiak jak dalej będzie trzymał taki poziom to nawet o zatrudnienie w KLŻ będzie ciężko. Ja szczerze wątpię, że on zrobi w tym sezonie średnią powyżej 1.4, a do Rzeszowa pojechał chyba za karę. Nie wiem, co z tym chłopakiem się dzieje...
No Krakowiak na początku sezonu bardzo słabo. Wydawało się, że po zejściu do 2EŻ powinien być co najmniej solidny a na razie wygląda na dziurę w składzie.
Awatar użytkownika
Propanbutan
szkółkowicz

Właśnie czytam plotki na jednym z portali, że Krakowiak może wylecieć ze składu Ostrowa. Nie dziwię się. Dzwonią podobno po Walaska :o No, ale z drugiej strony raczej gorzy od Krakowiaka nie będzie, a jest szansa, że zrobi średnią powyżej 1.5. Lepiej żeby woził jakiekolwiek punkty, zamiast defektów. Szostak ma coś z kolanem, więc nie wiadomo, czy pojedzie w następnym meczu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Runda 3”